Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Nie działa zmieniarka po odłączeniu i ponownym podłączeniu akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

Nie znalazlem odpowiedzi na forum wiec pisze:

Problem jest nastepujacy

W aucie mam RNS-E i ori zmieniarke audi w schowku - do tej pory wszystko dzialalo bez problemu.

Ostatnio odlaczany byl akumulator i niestety po ponownym podlaczeniu zmieniarka "nie chce dzialac".

Objawy sa nastepujace:

-zmieniarka przyjmuje i wyjmuje plyty, normalnie wszystkie przyciski sa podswietlone i dzialaja

- rns widzi zmieniarke - pokazuje bez problemu jesli w danym "slocie" nie ma plyty (pokazuje bodajze empty)

Problem jest taki, ze rns pomimo ze plyta (plyty) jest wlozona to "nie czyta" jej zawartosci - wszystko jest podswietlone na szaro i nic nie odtwarza.

Sprawdzilem kodowanie i jest ok, rns byl wielokrotnie resetowany (radio+setup), probowalem roznych kombinacji z wyjmowaniem i wkladaniem plyt i nic.

Czy spotkal sie ktos z takim problemem i moze znalazl rozwiazanie ?

Opublikowano

Wiem że to nie rns i nie zmieniarka cd ale moja wirtualna zmieniarka na usb/sd też się tak zachowywało i dopiero odpięcie jej od radia powodowało znów jej włączenie (w sensie że dało się odpalić jakąś muzykę)

Opublikowano

Problem udało mi się rozwiazac - w sumie przez przypadek (odlaczenie i ponownie podlaczenie zmieniarki nie pomoglo)

A mianowicie:

Wszystko zaczelo działac po wyjeciu wszystkich plyt ze zmieniarki oraz po wyjeciu plyty z mapa z navi :)

Po ponownym wlozeniu plyt do zmieniarki wszystko wrocilo no normy i gra jak trzeba :)

Pzdr

Opublikowano

podepne sie pod temat...

mianowicie mam Concert II i chce zakupic zmieniarke do schowka...czy wystarczy ja podlaczyc kostka mini iso do radia i to wszystko czy jeszcez jakies zasilanie czy cos innego jest potrzebne??