Pinczi Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Hejka, Nie znalazlem odpowiedzi na forum wiec pisze: Problem jest nastepujacy W aucie mam RNS-E i ori zmieniarke audi w schowku - do tej pory wszystko dzialalo bez problemu. Ostatnio odlaczany byl akumulator i niestety po ponownym podlaczeniu zmieniarka "nie chce dzialac". Objawy sa nastepujace: -zmieniarka przyjmuje i wyjmuje plyty, normalnie wszystkie przyciski sa podswietlone i dzialaja - rns widzi zmieniarke - pokazuje bez problemu jesli w danym "slocie" nie ma plyty (pokazuje bodajze empty) Problem jest taki, ze rns pomimo ze plyta (plyty) jest wlozona to "nie czyta" jej zawartosci - wszystko jest podswietlone na szaro i nic nie odtwarza. Sprawdzilem kodowanie i jest ok, rns byl wielokrotnie resetowany (radio+setup), probowalem roznych kombinacji z wyjmowaniem i wkladaniem plyt i nic. Czy spotkal sie ktos z takim problemem i moze znalazl rozwiazanie ?
aju Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Wiem że to nie rns i nie zmieniarka cd ale moja wirtualna zmieniarka na usb/sd też się tak zachowywało i dopiero odpięcie jej od radia powodowało znów jej włączenie (w sensie że dało się odpalić jakąś muzykę)
Pinczi Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 Problem udało mi się rozwiazac - w sumie przez przypadek (odlaczenie i ponownie podlaczenie zmieniarki nie pomoglo) A mianowicie: Wszystko zaczelo działac po wyjeciu wszystkich plyt ze zmieniarki oraz po wyjeciu plyty z mapa z navi Po ponownym wlozeniu plyt do zmieniarki wszystko wrocilo no normy i gra jak trzeba Pzdr
Artur82 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 podepne sie pod temat... mianowicie mam Concert II i chce zakupic zmieniarke do schowka...czy wystarczy ja podlaczyc kostka mini iso do radia i to wszystko czy jeszcez jakies zasilanie czy cos innego jest potrzebne??
Rekomendowane odpowiedzi