Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pilot nie otwiera drzwi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czytam w poszukiwaniu identycznych dolegliwości mojego auta i nic .A mianowicie mam problem z centralnym zamkiem, przestał otwierać i zamykać auto z pilota pomimo po naciśnięciu na przycisk otwier/zamykania mruganiu świateł awaryjnych . Dodam że z kluczyka działa poprawnie. Co sie mogło stać??

[mod]Proszę używać prefixów[/mod]

Opublikowano

Czy działa z kluczyka, czyli po włożeniu kluczyka w zamek. Jesli nie to niestety ale pompka jest zepsuta - wywalone serce - czyli wnętrze kompresorka pompki. Żadne " poprawienie lutów" nie pomoże Podaj nr tej pompki.

Opublikowano
  • Autor

Po włożeniu kluczyka w zamek i przekręceniu działa i otwieranie i zamykanie auta.

Opublikowano

Jeśli działa na wszystkie drzwi , to już nie jest źle. Spróbuj jeszcze raz zaprogramować kluczyk.

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem na nowo programować ale bez efektu ,dodam ze mam pilota osobno z kluczykiem ,chyba ze źle programuje .

Opublikowano

Coś nie gra. Mam pilota osobno z kluczykiem. Czyli pilota osobno?Jeśli pilot nie jest w kluczyku to trzeba szukać przyczyny w dołożonym sterowaniu,

Opublikowano
  • Autor

Do tej pory było wszystko ok. zamykał i otwierał bez problemu ,dziś jak chciałem zamknąć auto już nie zamykał z pilota pomimo naciskania na przycisk i mrugania kierunkowskazów ,nie wiem co sie mogło popsuć . Kluczykiem otwieram i zamykam auto i działają wszystkie zamki.

Opublikowano

Coś pomerdał " Dziadek mrozek" . U mnie zwariowal antyradar i to niezły - valentine

Opublikowano

jest mróz i elektronika wariuje .poczekaj jak mu nieprzejdzie do pierwszych ociepleń to dopiero będziesz się martwił

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie uzbroję sie w cierpliwość może jak przebiśniegi sie pojawią to i zamki do normy wrócą heh ,dzięki i pozdro.

Opublikowano

Wymień baterię w pilocie. U mnie ostanio było podobnie :wink4:

Opublikowano

Ja mam ten sam problem- drzwi zamykają się i otwierają z kluczyka, a z pilota już nie. Nawet kierunkowskazy nie migają. Rano otworzyły się normalnie,a po przejechaniu kilku kilometrów już nie mogłem zamknąć auta z pilota. Dodam ,że wczoraj wymieniłem baterie. :disgust: Czy to może być problem z bezpiecznikem?

Opublikowano

Podstawowa sprawa - oryginalny pilot, czy dokładany alarm?

Opublikowano

Do tej pory było wszystko ok. zamykał i otwierał bez problemu ,dziś jak chciałem zamknąć auto już nie zamykał z pilota pomimo naciskania na przycisk i mrugania kierunkowskazów ,nie wiem co sie mogło popsuć . Kluczykiem otwieram i zamykam auto i działają wszystkie zamki.

Podjedź autem do jakiegoś kumpla który ma garaż ogrzej go i sprawdź, na pewno masz nie fabryczą centalkę zamka i jeśli nie wiesz gdzie ona jest to może być problem, może być tak że się odłączył sygnał otwierania/zamykania w kostkach tej że centalki, a może poprostu zwariowała przez mróz, a słychać pompkę jak próbujesz otworzyć z pilota?

Opublikowano

pilot jest orginalny razem z kluczykem. pompki nie słychać przy próbie otworzenia/zamknięcia drzwi

Opublikowano

lcudny zacznij od bezpieczników a jak kierunkowskazy komuś migaja i nie słychać pompki to trzeba sprawdzić połączenia od tego dodatkowego sterownika lub alarmu jak tam kto ma - mogły sie rozłączyć

Opublikowano

Pozwólcie że dołączę się do topicu.

W moim B7 otwieranie z kluczyka automatycznie działa w kratkę a manualnie zawsze... Nie wiecie co może być przyczyną? czasami nawet włącza mi się alarm hehe