Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Srebne mało spożywające Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed blisko rokiem stanąłem przed dylematem kupna nowego używanego samochodu. Ówczesne moje Subaru Legacy było u schyłku swojej świetności, kończył się przegląd techniczny, zanosiło się na dość sporą inwestycję w związku z wymianą części. Na pierwszy ogień poszło poszukiwanie Subaru Legacy w rocznikach 03-05 koniecznie sedan. Niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedni model który by mi pasował. W końcu stając przed koniecznością kupna jak najszybciej samochodu swoje kroki skierowałem do "komisu" Audi. Akurat stało tam A4B6 1.9Tdi o niesamowitej mocy :wink4: 130 koni. Wsiadłem, posiadziałem, przejechałem się na zachęte i decyzję o kupnie podjąłem na następny dzień. Była jeszcze wirtualna przymiarka do Saab`a 9-5 tego samego dnia jednak z racji szeregu wątpliwości zostałem w dość przypadkowy sposób posiadaczem Audi A4.

IMG_1216-1.jpg

previous.gif Po kupnie na parkingu pod domem.

IMG_1274.jpg

previous.gif Kolorek srebny, także srebna (te jak one się nazywają :embarrassed:) dolna część karoserii. Btw to od czego zależy to czy dół jest czarny czy też w kolorze karoserii? Światła podobno jakieś ksenonowe (jako kompletny laik motoryzacyjny nie mam o tym pojęcia) co zreszta chyba jest standardem? Na spodzie halogeny? Wyposażony w jakieś tam zwykłe alufelgi.

IMG_1278.jpg

previous.gif Pupa zgrabna, ma tendencje do szybkiego brudzenia w zimie. Wadą A4 jest IMO mała powierzchnia tylnej szyby, ale kto by tam się tym przejmował :>

IMG_1282.jpg

previous.gif Środek wita nas gryzącymi się z resztą gumowymi dywanikami. Autko jest z automatem. Budziło to moje wątpliwości przy zakupie jednak dzisiaj uważam, że to wspaniałe udogodnienie dla takiego auta a w szczególności dla takich leni jak ja :hi: Siedzienia ze skórzanym obiciem są bardzo ale do bardzo wygodne. Jeździełm różnymi markami (Opel, Ford, Fiat, Subaru...) jednak żadny samochód nie miał takich dobrych siedzeń.

IMG_1283.jpg

previous.gif Kabina pilota okrojona, brak jakiś badziewnych przycisków na kierownicy, brak nawigacji, brak wskaźnika zużycia paliwa/100km, brak podgrzewanej przedniej szyby (nie wiem czy w ogóle Audi wówczas miało to w ofercie). Audio w postaci Audi concert, dwustrefowa klimatyzacja. Auto miało 109000km przebiegu. Od kupna serwisowane. Brak znaczących śladów użycia, poprzedni właściciel był na szczęście niepalący.

IMG_1223.jpg

IMG_1321.jpg

previous.gif Fotki ukazujące ładną sylwetkę Audi A4B6.

IMG_1867.jpg

previous.gif W zimowej aurze z zimowymi "kapciami" i umorusaną pupą.

Enjoy.

Opublikowano

spoko furka, fajnie, że dokładki w kolorze :good:

Opublikowano

:good: podoba mi się

ładne krajobrazy

powodzenia w użytkowaniu

Opublikowano

jeszcze dodam tylko, że lekka gleba by się przydała :wink4:

Opublikowano

i jakiś większy felunek ;)

Opublikowano
  • Autor

No felga jest kiepska. Możliwe, że zestaw letni ulegnie zmianie, zimówki pięcioramienne zostawie.

Opublikowano

moim zdaniem jakieś ładne 17-stki... np takie jak mam na zimówce - ori S-line

Opublikowano

e no cool co to za widoczki?? Alpy?? :naughty:

Opublikowano

łde zadbane , to co moezesz zrobic to pełny fis, po kasie niepoleci a udogodnienie, no i ładnie tam, że cie tym klekotem z tamtąd nieprzegonili:):):):)

Opublikowano

Norwegia no no no ślicznie....

Opublikowano

No i mamy kolejnego kolegę ze skrzynią multitronic :D Mam nadzieję, że nie nadziałeś się na minę i nie zawiedziesz się na przekładni CVT :good:

Autko ładne i całkiem nieźle wyposażone - razi mnie tylko brak komputera pokładowego chociażby w prostrzej wersji (jeśli rzeczywiście nie pokazuje Ci spalania). Bądź co bądź przecież to 2004!

Wygląda na to, że masz fabryczne ksenony (jest układ zmywania w zderzaku, srebrny kolorek wewnątrz reflektora). Dołączę się do sugestii kolegów - przydałaby się jakaś fajna fela. Może ori pająk 17"?

Opublikowano

Wygląda na to, że masz fabryczne ksenony (jest układ zmywania w zderzaku, srebrny kolorek wewnątrz reflektora).

zerknij kolego na moja Niunię ... bo mam spryski ale chyba brak xeonow - ponoć wersja szwedzka, przygotowana pod takie lampki ... możesz looknąć??? thx

Opublikowano
  • Autor

No i mamy kolejnego kolegę ze skrzynią multitronic :D Mam nadzieję, że nie nadziałeś się na minę i nie zawiedziesz się na przekładni CVT :good:

Autko ładne i całkiem nieźle wyposażone - razi mnie tylko brak komputera pokładowego chociażby w prostrzej wersji (jeśli rzeczywiście nie pokazuje Ci spalania). Bądź co bądź przecież to 2004!

Wygląda na to, że masz fabryczne ksenony (jest układ zmywania w zderzaku, srebrny kolorek wewnątrz reflektora). Dołączę się do sugestii kolegów - przydałaby się jakaś fajna fela. Może ori pająk 17"?

Czytałem już dawno Twoją encyklopedię o tej skrzyni. Oby służyła dobrze. Obecnie ...ptfu, ptfu... sprawia się wyśmienicie, nie zaobserwowałem żadnym niepokojących objawów. Samochód przechodził czterokrotnie Long Life Service (ostatnio 3 miesiące temu) co jak mniemam łączy się także ze sprawdzeniem skrzyni.

Pokazuje jedynie dystans jaki można pokonać. Też mnie zdziwiło brak spalania w danym momencie.

Opublikowano
Kolorek srebny, także srebna (te jak one się nazywają embarrassed) dolna część karoserii. Btw to od czego zależy to czy dół jest czarny czy też w kolorze karoserii?

Może ktoś wie? W sumie mnie to też ciekawi, bo wersje z czarnym dołem wyglądają strasznie:)

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Znając życie to jest na zasadzie klient zapłaci to otrzyma w kolorze nadwozia.[br]Dopisany: 26 Styczeń 2010, 16:57_________________________________________________Jest we wszechświecie taka kraina gdzie Audi stanowi podstawowy środek przemieszczania się z miejsca na miejsce :wink4:

IMG_3998.jpg

Po bokach auta sąsiadów.

Opublikowano

Fajna ta kraina... :decayed: