Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

które sprzęgło lepsze: Sachs czy Luk?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pisałem już tu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=3103.0 o swoich jazdach ze sprzęgłem. Problem pojawił się znów. Szarpie i na zimno i na ciepło... Zmieniłem docisk z powrotem na stary, bo myślałem, że może nowy jest jakiś zwichrowany. Stara tarcza była już wylizana. Teraz siedzi stary docisk i nowa tarcza, a jak szarpało tak szarpie. Zmienię tarczę, poradźcie, który producent jest lepszy..

ps.1. nie mam dwumasa.

ps.2. A może być taka opcja, że choć poduchy pd silnikiem i skrzynią są nieco stare, ale nie popękane, to no nie wiem jak to określić, spłaszczyły się czy zmieniły kształt albo wewnątrz mają jakieś luzy na tulejkach, czy coś w tym stylu i dają taki efekt? No bo mechanior mówił, że poduchy choć widać ślady starości, to są jeszcze dość OK.

Dzięki za wszelkie podpowiedzi, bo mnie wpienia cała ta sytuacja, 3 raz w ciągu kilku miesięcy będzie wyjmowane sprzęgło...

Opublikowano

w zasadzie obie firmy sa dobre(moze z mala przewaga na sachs-a) wiec generalnie mozesz kierowac sie cena...

Opublikowano

a ja uwazam ze Sachs :wink:

Opublikowano

jeżeli docisk prosty i tarcza prosta i nie są czymś pomazane to przy wersji tarczy ze "słoneczkiem" (pewnie niewielu pamięta że dawno temu było np 4-5 "łap" które osobno sie regulowało i możn abyło nierównolegle to zrobić)to tarcza szarpać nie powinna.

To na pewno sprzęło szarpie a nie np koło dwumasowe (o ile takie masz)?

U mnie szarpie na ciepło - ale sprzęło ma co najmniej 180kkm, więc fifty-fifty dumas lub tarcza ;).

Luk i sachs raczej nie powinny walnac takiej wpadki z nierówną lub zwichrowaną tarczą/dociskiem.