proximpuh Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam wszystkich Mam ubogą wersję bez tempomatu, multifunkcji i podgrzewanych lusterek - multfunkcja- podobno potrzebny jest jakiś moduł kontrolny i taśma na pewno, gdyby ktoś znał numer, to byłbym wdzięczny - tempomat - na pewno manetka i jakiś moduł ??? - podgrzewane lusterka ?? włożyłem wkłady podgrzewane, przewody już były w lusterkach, natomiast zasilania na nich nie ma ;( W B7 nie było problemu, dokładka taśmy i manetki, kodowanie i działało, a w B8 ????? Z góry dziękuję za informacje
sedi Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o podgrzewane lustra to było wałkowane na forum co prawda do B7 ale podejrzewam że zmian nie ma. Ja w B7 miałem taki problem,włożyliśmy na spociku z kolegami wkłady i nie grzały. Jednak po jakiś 15-20 min zaczęły grzać i podejrzewam że tak samo będzie u Ciebie więc załóż sobie i pojeździj a miernikiem nie zobaczysz napięcia w lusterkach. Jak jest instalacja to muszą zacząć grzać ale z opóźnieniem o którym pisałem powyżej więc na pewno Ci będą działać. P.S. Nie do wiary że w B8 w standardzie nie ma grzanych lustereczek
letallec Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 - multfunkcja- podobno potrzebny jest jakiś moduł kontrolny i taśma na pewno, gdyby ktoś znał numer, to byłbym wdzięczny - tempomat - na pewno manetka i jakiś moduł ??? Trzeba by sie podlaczyc VAG'iem i sprawdzic jaki masz teraz modul. Czesci szukaj na allegro. Pojawily sie juz komplety do B8
proximpuh Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o podgrzewane lustra to było wałkowane na forum co prawda do B7 ale podejrzewam że zmian nie ma. Ja w B7 miałem taki problem,włożyliśmy na spociku z kolegami wkłady i nie grzały. Jednak po jakiś 15-20 min zaczęły grzać i podejrzewam że tak samo będzie u Ciebie więc załóż sobie i pojeździj a miernikiem nie zobaczysz napięcia w lusterkach. Jak jest instalacja to muszą zacząć grzać ale z opóźnieniem o którym pisałem powyżej więc na pewno Ci będą działać. P.S. Nie do wiary że w B8 w standardzie nie ma grzanych lustereczek Właśnie włożyłem jakiś tydzień temu i nadal nie działają Prawda, że żenada (brak podgrzewanych lusterek) pdobno przy zakupie nowego auta koszt wynosi ok 2,4 K (opcja) Pozdrawiam
akjam Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o podgrzewane lustra to było wałkowane na forum co prawda do B7 ale podejrzewam że zmian nie ma. Ja w B7 miałem taki problem,włożyliśmy na spociku z kolegami wkłady i nie grzały. Jednak po jakiś 15-20 min zaczęły grzać i podejrzewam że tak samo będzie u Ciebie więc załóż sobie i pojeździj a miernikiem nie zobaczysz napięcia w lusterkach. Jak jest instalacja to muszą zacząć grzać ale z opóźnieniem o którym pisałem powyżej więc na pewno Ci będą działać. P.S. Nie do wiary że w B8 w standardzie nie ma grzanych lustereczek Właśnie włożyłem jakiś tydzień temu i nadal nie działają Prawda, że żenada (brak podgrzewanych lusterek) pdobno przy zakupie nowego auta koszt wynosi ok 2,4 K (opcja) Pozdrawiam Naprawdę zastanawiające i trochę ujmujące tej Naszej ulubionej marce... Co do kolejnych wspomnianych opcji, których nie masz to mimo wszystko na tą chwilę koszt takich zmian może być dość wysoki biorąc pod uwagę rocznik samochodu...
sedi Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Właśnie włożyłem jakiś tydzień temu i nadal nie działają Prawda, że żenada (brak podgrzewanych lusterek) pdobno przy zakupie nowego auta koszt wynosi ok 2,4 K (opcja) Pozdrawiam Powiem Ci, że to dziwne,bo nie ma teoretycznie przy sprawnej instalacji żeby nie grzały bo są podłączone pod tylną szybę i nawet bezpiecznika do nich nie ma (jest do szyby) a że tak zapytam tylna szyba grzeje?
Madbar Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Co do lusterek, to moze w koncu zadzialaja, natomiast wymiana jakichkolwiek modulow sterujacych moze byc trudna badz niemozliwa domowy sposobem. Ktos gdzies pisal, ze wymiana tego typu elementow w B8 musi sie odbywac przy podlaczeniu samochodu przez VAS online do serwera w Ingolstadt. System w Ingolstadt porownuje konfiguracje, w jakiej samochod wyjechal z fabryki z aktualna i autoryzuje zmiany modulu i kodowania( albo nie ). Poszukaj watku o wymiani tylnych lamp na ledowe w B8 kombi, to chyba jest w dziale prezentacji samochodu ktoregos z uzytkownikow. Pozdrawiam
siemian Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Właśnie włożyłem jakiś tydzień temu i nadal nie działają Prawda, że żenada (brak podgrzewanych lusterek) pdobno przy zakupie nowego auta koszt wynosi ok 2,4 K (opcja) Pozdrawiam Powiem Ci, że to dziwne,bo nie ma teoretycznie przy sprawnej instalacji żeby nie grzały bo są podłączone pod tylną szybę i nawet bezpiecznika do nich nie ma (jest do szyby) a że tak zapytam tylna szyba grzeje? może w B8 jest inaczej. Co do lusterek, to moze w koncu zadzialaja, natomiast wymiana jakichkolwiek modulow sterujacych moze byc trudna badz niemozliwa domowy sposobem. Ktos gdzies pisal, ze wymiana tego typu elementow w B8 musi sie odbywac przy podlaczeniu samochodu przez VAS online do serwera w Ingolstadt. System w Ingolstadt porownuje konfiguracje, w jakiej samochod wyjechal z fabryki z aktualna i autoryzuje zmiany modulu i kodowania( albo nie ). Poszukaj watku o wymiani tylnych lamp na ledowe w B8 kombi, to chyba jest w dziale prezentacji samochodu ktoregos z uzytkownikow. Pozdrawiam słyszałem że tyczy się to wszystkich ważniejszych sterowników znajdujących się wewnątrz auta (np. moduł komfortu, centralna elektronika itepe...)
proximpuh Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Opublikowano 5 Lutego 2010 Szyba grzała i grzeje, lusterka w dalszym ciągu nie gdzieś na forum wyczytałem, że załącza się je przełacznikiem od sterowania lusterek i z ogrzewaniem tylniej szyby nie ma to nic wspólnego...niestety też nie dziala..
Madbar Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 W B6 na pewno grzane lusterka zalacza sie rownoczesnie z grzana tylna szyba. Tak mowi instrukcja. W przelaczniku od sterowania lusterek jest dodatkowo tylko funkcja zlozenia ich. Byc moze w B8 jest inaczej. Ale jak przeczytasz instrukcje to tam bedzie napisane jak sie wlacza grzane lusterka. i dopisek malymi literkami: Dotyczy samochodow wyposazonych w ogrzewane wklady lusterek.
Rekomendowane odpowiedzi