Skocz do zawartości
IGNOROWANY

problem z prawym wyświetlaczem klimatronic[B5 96r]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj zniknęły mi na prawym wyświetlaczu niektóre elementy, wszystkie luty były poprawiana około miesiąc temu i do wczoraj nic sie nie działo. Znikła pierwsza kreska od siły nadmuchu, długa kreska mierząca cały zakres nadmuchu i ten mały wiatraczek :angry: macie jakieś pomysły co z tym zrobić? patrzyłem dzisiaj na luty i wszystkie są w porządku.

http://img183.imageshack.us/my.php?image=zdjcie020kn6.jpg

link do zdjęcia, jakość kiepska bo z telefonu ale widać na nim to czego brakuje.

pozdro

Opublikowano

Znalazłem taki link:

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/meljey/lcdprob1.htm

U mnie zniknęły segmenty od wyświetlacza z lewej strony,tak więc mam niepełne cefry wyświetlane. Pisałem do gościa maila ,czekam na odp. co może być przyczyną.

Opublikowano

U mnie dodatkowo wymieniłem padnięte 2 żarówki w klimatroniku.Po wyjęciu panelu dostępne są od góry.Ten od matryc wyświetlaczy ma moc 0,9W każdy, zaś zewnętrzne mają po 2W.Koszt to 2,60 zł za sztukę bez względu na moc. Zauważyłem też że mam lużną rurkę z gumy pomiędzy klimatronikiem a radiem która idzie dalej do dmuchawy po lewej stronie w głębi konsoli.Włożyłem ja na swoje miejsce.Wie ktoś co to za dmuchawa?

Opublikowano

Jest to rurka, którą zasysane jest powietrze z wewnątrz kabiny. Przechodzi przez czujnik temperatury/ te krateczki między radiem a panelem/ i jest ona podawana do sterownika, który przy nastawach AUTO reguluje nadmuch i temperaturę, aby dojść do zadanej przez użytkownika np. 22 stopnie. W procesie tym biorą też udział jeszcze dwa czujniki te po obu stronach drzwi przednich.

Opublikowano

dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. :drunk: