stach.. Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Panowie może mi ktoś wyjaśnić na czym polega różnica między silnikami AEB a AJL ? Ile w taki AJL można uzyskać mocy na samym programie???Bo w takim 150 km,to pod 180 koników podejdzie na programie,a w 180konnym wydaje mi sie ze nie ma opcji jakieś 20 km wzrostu bez modyfikacji mechanicznych :gwizdanie:No i jeszcze czy ten AJL jest równie dobrym silnikiem jak AEB ?? Wiem że to ta sama konstrukcja ale czy AJL jest bardziej dopracowany
Dev Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 AJL rozni sie od AEB glowica, turbina i programem
stach.. Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Opublikowano 3 Lutego 2010 Aha,a to turbo jest większe ?? Bo to z AEB to raczej 200km nie wydmucha,a z AJL jak jest inne to może da rade.A zmierzam do tego że będę zmieniał autko i nie wiem jaki silnik wybrać czy ten co mam 150km czy 180km chce go podać małym modą i nie wiem czy lepiej AEB czy AJL ?? Mody nie wielkie- duże IC,sztywny dolot,kat na złom ,może większe wtryski ale nie wiem czy te wtryski jest sens nie wymieniając turbiny na większą :gwizdanie: moc jaka mnie interesuje to jakieś 220km pomożecie coś ?
Dev Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 AEB ma turbo K03, AJL K03S, bierz AJL-a, montuj do tego K04, duzy frontcooler i program, wtryskiwaczy nie trzeba zmieniac
stach.. Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Opublikowano 3 Lutego 2010 Dzięki kolego z tym K04 bedzie pewnie spory problem,z tego co wiem jest ich strasznie mało wiec raczej ciekawiła by mnie opcja z tą ori turbawką i te mody co mówiłem wcześniej no i program oczywiście :> może uda sie to 200km wykrzesać
stach.. Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Opublikowano 3 Lutego 2010 Oooo to mnie teraz pocieszyłeś, widzę że masz taki silniczek na który poluje masz zrobione jakieś mody ? albo program ?
Dev Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 owszem mam... ale nie ma sie czym specjalnie chwalic dmuchawka to K04-15, frontcooler, wypruty kat i normalny program, wyszło 223kM i niuta pod 300 A4-ki szukaj tylko z Q, bez tego nie warto kupowac auta
stach.. Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Opublikowano 3 Lutego 2010 normalny program ? czyli standardowy ?? :gwizdanie: długo szukałeś to K04? jaki koszt takiej turbawki ?
Dev Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 przywiozłem ja sobie z USA 2 lata temu kosztowała mnie 900$$$ (a dolar był wówczas po 2 złote :polew: ) teraz za nówke trzeba wyłozyc ok 3500zł
marewel Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 AJL rozni sie od AEB glowica, turbina i programem Masz na mysli ten napis AEB i AJL?
Dev Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 nie, nie napis, ale to co siedzi w srodku głowicy
stach.. Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Opublikowano 3 Lutego 2010 no i właśnie temu zostanę przy ori suszarce No był taki czas bo wujek mi przywiózł dwa aparaty cyfrowe z USA za śmieszne pieniądze,teraz to bym mu kazał szukać K04 :polew: no ale jak mówisz ze wyjdzie to 200km na programie to jest git przynajmniej na jakiś czas bo jak ktoś kiedyś mądrze powiedział "z mocą jest jak z seksem,raz spróbujesz i będziesz pragnął coraz więcej!!" jeszcze raz dzięki z odp
Rekomendowane odpowiedzi