Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Błędy po zmianie klimatronika na poliftowy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po zmianie całej konsoli środkowej na po liftową (z 99 roku) wyskakują mi nastepujące błędy, oczywiście kasowałem je ale nadal się pojawiają...

792 - Włącznik ciśnieniowy klimatyzacji F129 , przerwa lub zwarcie do masy

1297 - Czujnik temperatury nawiewu na nogi G192 , przerwa lub zwarcie do plusa

1296 - Czujnik temperatury środek G191 , przerwa lub zwarcie do plusa

1582 - Sygnał czujnika temperatury cieczy chłodzącej , przerwa lub zwarcie do plusa

Wiecie może co z tym zrobić? Za co tu sie zabrac? Dodam że na starym klimatroniku nie było żadnych błędów. Niewiem może coś źle podpiąłem :confused4:

Opublikowano

witam poszukaj sobie schematu climatronika z 96 jak i 99 roku zobaczysz ze podłączenia na kostkach sa inne lub brak przewodów we właściwych pinach co do błędów odnośnie czujników to w a4 z 96 roku to nie ma czujnika na wlocie G191 jak i na nogi G192 po za tym napiecie na silniczki klap z 99r sa na 12v wiec szybko przestana działać załatw sobie jeżeli juz tak bardzo chcesz nagrzewnice z 99r i instalacje wnętrza da sie to zrobić życzę powodzenia

Opublikowano

Kolego trochę się mylisz bo mimo tego że autko mam z 96r to silniczki mam już 12V. A niby czemu mam zmieniać nagrzewnicę i instalację wnętrza? Wszystko mi hula tylko te błędy wywala ale Kolega krzysiek pisał już że ponowne kodowanie klimatronika powinno pomóc ale kurcze na razię nie mam czasu się tym zająć...