l_krupinski Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Witam. Mam taki problem z moim Audi A4. Otóż jak samochód jest zimny to biegi wchodzą bardzo dobrze, poprostu leciutko ale jak już złapie temperature (gdzieś około 70st) to wrzucenie 1 i R graniczy z cudem. Z jedynką to jeszcze sobie radzę, pprostu wrzucam ją jeszcze zanim koła się nie zatrzymają, ale ze wstecznym to jest problem. Jak postoi jakiś czas i silnik się wychłodzi to znów biegi wchodzą normalnie do czasu złapania temperatury. Przy wrzucaniu R słychać taki głuchy odgłoś jakby coś nie mogło wejść w swoje miejsce i było przez coś blokowane. Przy zgaszonym silniku, czy bedzie zimny czy rozgrzany biegi zwsze wchodzą dobrze. Pomózcie bo już nie wiem co to może być
slawek66 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Moim zdaniem zaciera się wieloklin tarczy sprzęgłowej pracujący po wałku.
jackfik Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 I co z tym zrobic??? Ja mam to samo.
mundek75 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 ja mam to samo dokładnie kupiłem całe sprzzęgło i będę się zabierać za wymianę wyczytałem ze może to być właśnie zacierający się włek na wieloklinie lub łożysko w kole zamachowym A wymieniam całe bo to nie jest przyjemne rozbierac po raz drugi, a sprzęgło bierze na samej górze więc i ta jest do wymiany Biegi wchodzą ciężko na każdym biegu nie tylko 1 i R i czuć delikatne roszanie samochodu przy wkładaniu u łatwieniem na postoju jest przegazowanie silnika i włozenie biegu. pozdrawiam jak wymienie to może opisze co było dokładnie. Pozdrawiam
Frimuś Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 a jaka jest cena sprzęgła z dociskiem(kmpl.)??
mundek75 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 cena ze zniżką za komplet (tarcza, docisk, łożysko oporowe, łożysko igiełkowe)405 zł (sachs)
rysiu Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 u mnie też ciężej wchodziła 1 i R (nie pamiętam czy była różnica zimny/rozgrzany), trzeba było wymienić poduszki pod skrzynia biegów i jest lepiej.
Musashi Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 najpierw bym sprawdzil poduszki oraz zewnetrzny mechanizm zmiany biegow-wyrabiaja sie z czasem dzwignie sterujace zmiana biegow. poszperajcie bylo na forum
Rekomendowane odpowiedzi