Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AMX] Prośba o interpretację błędów klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam wielką prośbę o interpretację odczytanych błędów, w aucie wieje ledwo letnim powietrzem choć temp na maxa, czasem świruje temperatura silnika jest normalnie jak zwykle było 90 stopni, za chwile jest 60.70.90 i znów 60, a innego dnia jest ok. Teorii jest wiele, a że nagrzewnica zamulona, a że silniczek,albo termostat, ma ktoś teorię po tych kodach?

06.1 (G110) czujnik temperatury chłodzenia silnika (ECT), klimatyzacja ciągła przerwa, *06.1 (zobacz

poniżej) *06.1 Temperatura chłodzenia silnika jest wyliczana jeżeli czujnik jest uszkodzony lub nie zainstalowany,

diagnostykę wykonywać tylko powyżej 0 stopni Celsjusza

07.1 (G109) Czujnik temperatury otoczenia dmuchawy świeżego powietrza, ciągła przerwa, *07.1 (zobacz

poniżej) *07.1 Zaprogramowana właściwa wartość = 0

08.3 Potencjometr silnika klapy regulacji temperatury, czasem przerwa

11.7 Klapa centralna, czasem blokowana

15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana

20.1 Złe napięcie kompresora klimatyzacji - ciągle, *20.1 (zobacz poniżej) *20.1 Kompresor pozostaje wyłączony aż napięcie będzie wyższe niż 10.8V przez ostatnie 25 sekund

22.1 (F118) Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa, *22.1 (zobacz poniżej) *22.1 Kompresor pozostaje wyłączony aż wyłącznik się zamknie

c1 Zamknięty zawór ogrzewania

50.1 - tego kodu tutaj nie znalazłam co to jest!!!

Powiedzcie co mogło się zepsuć, jestem laską i nie chce żeby mnie oskubali w warsztatach bo się nie znam :gwizdanie: ;( :embarrassed:

Please

Celka

[br]Dopisany: 04 Luty 2010, 19:58_________________________________________________Nikt nie ma żadnych pomysłów????? ;(