Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Nierówna praca na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam tak mały problemik,chodzi o to ze przekladalem gaz z mojego jednego silnika(samochodu) ktory stal nie ruszany przez 2 lata do drugiego ktorym obecnie jezdze-gaz udalo sie przelozyc,wszystko smiga jak powinno-zadnych bledow VAG i LPG,tylko na wolnych obrotach na LPG tak jakby nie pracowal na wszystkie cylindry,na wyzszych OK i na PB tez OK-Czy to moga byc wtryskiwacze gazowe uszkodzone-po taki dlugim postoju?

Opublikowano

Mogą. Jakie to wtryski ?

Opublikowano

a kolektor sam wierciłeś??? wężyki masz równej długości od kolektora do wtrysków?

Opublikowano
  • Autor

kolektor wraz z wezykami dyszami i wtryskiwaczami przelozylem ze starego silnika wiec wszystko jest po staremu,a wczesniej chodzila ta instalacja bardzo dobrze-dodam jeszcze ze wszystko bylo od nowa ustawiane i kalibrowane.

Opublikowano

ja miałem taki problem w fordzie po wymianie przewodów zapłonowych i świec problem znikł :cool1:

Opublikowano

Nie znam tych wtryskiwaczy. Od leżenia mogły się zapiec elementy ruchome i sparcieć uszczelnienia. Dowiedz się, czy można je rozebrać i wyczyścić. Jeśli tak, to na pewno warto to zrobić. Tylko może być później potrzebna kalibracja. Ale tak tak jak mówiłem, trzeba się dowiedzieć jaka jest ich budowa.

Opublikowano
  • Autor

OK dzieki za podpowiedz,wtryski sa rozbieralne bo jeden rozbieralem i niebyl w najlepszym stanie,jutro rozbiore reszte i je przemyje i przedmucham,dam znac co i jak!

Swiece nowe,a przewody podstawiane z innego silnika i jest to samo.pozdr