Redrick Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Mam pytanie do znawców. Dlaczego wymiana filtra paliwa zmniejsza spalanie. Jak pytałem sie mechaników u mnie w mieście to mówili że to nie prawda twierdzili ze zmniejszyc spalanie moze jedynie wymiana filtra powietrza a paliwa nic nie daje prosze o jakies argumenty żebym mugł sie z nimi pokucić troche bo ja sie za bardzo nie znam a oni mi wciskali swoje zdanie.[br]Dopisany: 07 Czerwiec 2007, 17:11 _________________________________________________tak na marginesie to co myślicie o kupnie sondy z allegro takiej za 100zł zapewniaja na aukcjach że pasuja do audi a mi mechanik mówił że musi być orginalna
Gość spedyt Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Wymieniłeś filtr paliwa i zaczął mniej palić? Może akurat tam trochę ciekło paliwo i dlatego po wymianie spalanie jest mniejsze
Redrick Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2007 troche mniej pali ale tylko troche dlaczego. Może ma znaczenie to że zatankowałem werwy bo przed tem tankowałem 95. Mehcanicy mówili że wymiana filtra paliwa to strata siana
cayenne Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Tak zwłaszcza jak Ci syf pociągnie do silnika to wtedy będzie strata siana.
Redrick Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2007 tak mi tylko mówili chodziło im o to ze nie robi to róznicy że auto nic mniej nie pali
lukaszek13ns Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Tak zwłaszcza jak Ci syf pociągnie do silnika to wtedy będzie strata siana. Zgadza sie wymiana filtra nie zmniejsza spalania, ale nie zaszkodzi wymienic moze to tylko pomoc, zeby syf nie dostawal sie do silnika. A przy okazji podlanczam sie pod temat mianowicie powiedzcie jaki jest koszt filtra, i czy bedzie jaki kolwiek czy trzeba specjalny,
Redrick Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2007 ja za filtr powietrza i paliwa dałem 55zł sam filtr paliwa kosztuje chyba 28zł nie ma chyba żadnych specjalnych ja go dylko wymieniłem bo mi tak doradzali na forum
Siwy1122 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Mam pytanko gdzie ten filtr paliwa sie znajduje bo w setce to on był obrazu na widoku po otworzeniu maski a w A4 gdzie on sie znajduje w silnikach benzynowych??
Gość spedyt Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Mam pytanko gdzie ten filtr paliwa sie znajduje bo w setce to on był obrazu na widoku po otworzeniu maski a w A4 gdzie on sie znajduje w silnikach benzynowych?? Przy zbiorniku
lukaszek13ns Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Tu masz dokladny schemat. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=12482.15
Redrick Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2007 tak jest troche zboku koło zbiornika pod taką osłona plastikowa przykręcony jest na szustki śruby
Rekomendowane odpowiedzi