Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7]Bi-ksenon skrętny-doświetlanie zakrętów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów. Zauważyłem ostatnio w Passacie B6, że istnieje doświetlanie zakrętów w reflektorach xenonowych. Czy istnieje przerobienie tego samego w A4 B7 ??? Czy ktoś może się w to bawił ???

Pozdrawiam

Opublikowano

Generalnie interesuje mnie coś innego a mianowicie doświetlanie xenonem czyli zmiana kąta ustawienia soczewki xenonu w zakrętach, skoro po odpaleniu xenon sam w b7 w bixenonie ustawie się góra dół do poziomowania tak jak w passacie b6 to napewno i w audi istnieje taka możliwość

Opublikowano

masz racje-jest taka opcja-nazywa sie Bi-ksenon skrętny :wink4:

Opublikowano

Właśnie o to mi chodzi ob generalnie jakoś nie dałbym zainstalować ww patentu u siebie :shocked: czy ktoś może maił do czynienia z xenonami ??? bo bardzo fajna opcja :naughty:

Opublikowano

patrzyłem w googlach,ale tam tylko lampy maja ,czekj,zaraz zobacze na ebaya :wink4:

Opublikowano

Czytałem na forum vw passata na temat wersji skandynawskich, że one seryjnie w ori xenonie maja to :evil:

Opublikowano

Generalnie interesuje mnie taka opcja http://www.volkswagen.pl/leksykon/436/ nie jakieś zabawy halogenami i kierunkami które w fiatach instalują :sick3:[br]Dopisany: 08 Luty 2010, 21:21_________________________________________________Znaleźliśmy to samo ... hmm ciekawe czy jakiś magik z klubu już rzeźbił ten temat ??? :>

Opublikowano

Niestety cos takiego nie występuje w A4. Jest jedynie skret dynamicnzy uzalezniony od predkosci, ale na postoju nic nie działa. Mam to u siebie i w czasie jazdy fajnie to działa - światła skręcają razem z kierownicą

Opublikowano

Właśnie o to mi chodzi ... wiesz może jak to odpalić ??? ori bixenon [br]Dopisany: 08 Luty 2010, 21:25_________________________________________________Generalnie masz to samo co opisuje leksykon vw, a tego właśnie szukam :>[br]Dopisany: 08 Luty 2010, 21:26_________________________________________________No i temat utknął :embarrassed:

Opublikowano

zapomnialem dopisac - gdyby B7 mialo długie kodowanie, to możnaby było ustawić doświetlanie halogenami tak jak np w MB.

W obecnych A3/S3 które maja długie kodowanie można to sobie VAGiem ustawić w 3min :hi:

Opublikowano

Nie wiem za bardzo co ten link ma wnieść do sprawy ... kolega Rosemeyer napisał, że ma u siebie coś takiego, także mam informacje, że coś takiego jest i działa, pytanie moje teraz czy potrzebny jest dodatkowy moduł czy wystarczy zabawa w kodowanie ??? Jeśli tak to czy ktoś może to robił ??? Nie róbmy niepotrzebnych OT :)

Opublikowano

tu masz fajny filmik,jak to działa w A3
Opublikowano

Nie wiem za bardzo co ten link ma wnieść do sprawy ... kolega Rosemeyer napisał, że ma u siebie coś takiego, także mam informacje, że coś takiego jest i działa, pytanie moje teraz czy potrzebny jest dodatkowy moduł czy wystarczy zabawa w kodowanie ??? Jeśli tak to czy ktoś może to robił ??? Nie róbmy niepotrzebnych OT :)

Oczywiście że jest potrzebny dodatkowy modul - AFS się nazywa. Gdyby to była tylko kwestia kodowania to ta opcja byłaby nieco tańsza w cenniku ;) [br]Dopisany: 08 Luty 2010, 22:12_________________________________________________

tu masz fajny filmik,jak to działa w A3

chyba w Vectrze, a nie A3 ;) W A3 możesz zrobic jedynie doświetlanie halogenem.

Opublikowano

Niestety cos takiego nie występuje w A4. Jest jedynie skret dynamicnzy uzalezniony od predkosci, ale na postoju nic nie działa. Mam to u siebie i w czasie jazdy fajnie to działa - światła skręcają razem z kierownicą

PANIE MOGERATORZE !!! informacji na ten temat przejrzałem już pół internetu, nie potrzebuje informacji tylko wiedzy i konkretów jak to zrobić, kolega napisał,że ma coś takiego i działa potrzebuję jedynie " PRZEKOPIOWAĆ " to do siebie pytanie moje brzmi od początku jak ???[br]Dopisany: 08 Luty 2010, 22:16_________________________________________________Rosemeyer wiesz może jak zakodować ten moduł, ewentualnie gdzie jest i gdzie go ewentualnie aktywować vagiem gdyby się okazał, że jest a ja nic o nim nie wiem :naughty:

Opublikowano

w kazdym linku masz info,ze potrzebujesz modułu,który jest podłączony do czujnika skrętu,prędkościomierza i kierunkowskazu- :wink4: do tego biksenony przystosowane do skrętów,a nie góra-dół,jakie sa w wiekszości biksenonów

Opublikowano

O ile wiem to czujnik skrętu jest seryjnie w drążku kierownicy, który mierzy kąty bo jakby go nie było to teoria ESP nie miałaby istnienia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...