Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niezapłacone mandaty, a przekroczenie granicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawno dawno temu slyszalem, ze z niezaplaconymi mandatami w Polsce nie przekrocze granicy (np. PL - DE). Prawda to? No i pytanie - czy tylko jako kierowca (plus np. wlasciciel samochodu), czy nawet jako pasazer? Wiem, ze nie zawsze sprawdzaja dowody w bazie, ale...

Jesli ewentualnie jako pasazer moge przekroczyc granice, to co bedzie w drodze powrotnej gdy bede np. kierowal? Wtedy Polacy mnie juz nie sprawdzaja, tylko Niemcy, tak? Pytam, bo nie pamietam ;)

Wybieram sie w tym lub nastepnym miesiacu za zachodnia granice, a mam kilka mandatow na koncie ;)

Opublikowano

a co Ci tam niby mają sprawdzać na granicy... Według mnie da się przejechać, ale dla świetego spokoju możesz przelać parę groszy, na przykład jakieś 10zł....

Opublikowano
  • Autor

Slyszalem to od czlowieka, ktory 2x w tygodniu jezdzi do niemiec i twierdzil (rok temu), ze jesli sprawdza w bazie moj PESEL (czesto tylko patrza na dowody i jesli facjata sie zgadza, to puszczaja) i wykaze im niezaplacone mandaty, to nie przepuszcza mnie przez granice... Dlatego pytam.

Opublikowano

być może, jakoś nie widziałem żeby bawili się w sprawdzanie w bazie :cool:

Patrzą w dowód, na ryjek i sio :grin:

Opublikowano

Przy przekraczaniu granicy na stary dowód procedura najczęściej jest taka jak pisze pre_pl a nowe dowody sprawdzane są na czytniku takim jak karty kredytowe, nie wiem czy sprawdzane są niezapłacone mandaty

Opublikowano

ee tam, mam nowy dowód i też "machają mi ręką"

Sprawdzają owszem, ale tylko na lotnisku... :cool:

Opublikowano
  • Autor

No dobra, a jezdzil ktos w koncu do niemiec z niezaplaconymi mandacikami na koncie? :cool:

Opublikowano

tak ja. i nic.a mandaty mam tu i tu. w PL co prawda tylko za parkowanie a w DE to mi lubia fotki strzelac :evil: chyba moja niunia bardzo fotogeniczna jest :polew:

Opublikowano
  • Autor

Chyba z ciekawosci zadzwonie na komende ;P

Opublikowano

No dobra, a jezdzil ktos w koncu do niemiec z niezaplaconymi mandacikami na koncie? :cool:

U nas jest tak że auta z miejscowymi rejestracjami(Zgorzelec) to sprawdzają tylko niemcy.

Opublikowano

ja tez przekraczałem nieraz nie dwa granice słowacką z niezapłaconym mandatem i sprawdzali chyba w bazie bo kupę czasu czekałem, (pewnie musieli odkurzyć czytnik :grin::polew:) i nic nie rzucali sie.