Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zniszczone łożysko, przegub wewnętrzny FOTO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba chodziło mu o takie nasadki imbusa jak te SPLINE z twoich zdjęć

Opublikowano

pierdyknij ja czołowo młotem:) potem klucz rura i jazda

Opublikowano

Somes jak widzisz mechanika nie jest taka prosta :gwizdanie: mimo, że ma się chęci i nieco wiedzy w którą stronę kręcić. Narzędzia to podstawa. A ta śruba od półośki to jak nie puszcza to faktycznie jedynie tylko pistolet udarowy, pod jego wpływem puszczają prawie wszystkie śruby/nakrętki. Sprawa ma się podobnie ze śrubami od dwumasa, zębatki na wale itp.

Opublikowano
  • Autor

jutro podjadę po tytanowe imbusy a jeżeli nie to pobawię się kompresorem...

jaki to rozmiar jest? 12tka?

Opublikowano

Przy okazji sprawdź skąd olej ci się sączy. Wygląda jakby z odpowietrzenia skrzyni :mysli: no chyba, że z góry gdzieś kapie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Przy okazji sprawdź skąd olej ci się sączy. Wygląda jakby z odpowietrzenia skrzyni :mysli: no chyba, że z góry gdzieś kapie :wink4:

to nie jest olej tylko kiedyś zanim zmieniłem trójnik uciekał mi płyn chłodzący :wink4: poza tym na około psikane było wd40

Opublikowano

to nie jest olej tylko kiedyś zanim zmieniłem trójnik uciekał mi płyn chłodzący :wink4: poza tym na około psikane było wd40

O.K kamień spadł mi z serca :wink4:
Opublikowano
  • Autor

O.K kamień spadł mi z serca :wink4:

bądź co bądź dzięki za czujność :good:[br]Dopisany: 15 Luty 2010, 21:51_________________________________________________no i wytargałem to badziewie :decayed:

podjechałem w końcu kupić tytanowy imbus za bagatela 20 euro :blink: ale na 2 metrowej przedłużce podgieła się gruba rura nie on i w końcu śruba puściła...

tak to ślicznie wygląda :kox:

6f0d51a2f65f7ff3.jpg

i teraz odnośnie montażu nowej...

są jakieś zalecenia? przeciwskazania? sugestie i uwagi? co zrobić przy montażu? jak jeździć po założeniu?

z góry dzięki wszystkim :)

Opublikowano

No, ładnie Ci się przegub rozwalił - albo miałeś dziurę w osłonie i smar do reszty wyleciał, albo kiedyś było go tam za mało... Generalnie rzecz biorąc - wymieniaj przegub i jeździj dalej, to spokojnie wytrzymuje większe moce i moment, niż u Ciebie;)

Opublikowano

i teraz odnośnie montażu nowej...

są jakieś zalecenia? przeciwskazania? sugestie i uwagi? co zrobić przy montażu? jak jeździć po założeniu?

Myślę, że przegub był już nadwyrężony, bo podczas jazdy autostradowej na prostych kołach z większymi prędkościami, gdzie nie ma aż tak dużych przeciążeń tym bardziej w automacie na jeden raz nie może się taki przegub rozlecieć. Nie dawać buta po prostu na skręconych kołach, ja się od tego strzeże.

Opublikowano
  • Autor

Wszystko już poskładane i jeździ jak należy :good:

Skończyło się na szczęście tylko na poduchach pod silnikiem i tej nieszczęsnej półośce.

za nową półoś coś między 400 a 500zł teraz nie pamiętam dokładnie.