darek Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zmieniałem pompkę centralnego zamka w audi A3 2002r gdyż stara w środku miała nieszczelność i bardzo długo chodziła zanim zamknęła auto lub otworzyła.Wszystkie jednak funkcje z pilota(kluczyk scyzoryk 3 przyciski) działały.Po wymianie na drugą pompkę oczywiście o takich samych numerach nie działa pilot tzn. brak reakcji pompki na którykolwiek z przycisków.Gdy otwieram drzwi z kluczyka pompka ładnie się załącza otwierając wszystkie drzwi.Zaznaczam iż klient posiada tylko ten jeden kluczyk.Próbowałem różnych opcji by uaktywnić ten pilot lecz bez rezultatu.Posiadam VCDS i w/g opisu Adako też nie udało się.Jedynie czego nie próbowałem to zmiany kodowania Centralnego Zamka gdyż klient musiał już jechać.Czy zmiana kodowania uaktywni mi pilota czy też jakąś inną czynność muszę wykonać.Bardzo proszę o jakąś poradę.
domjenick Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 jeśli wszystko tj nr seryjny pompki się zgadza-to znaczy że trzeba zakodować pilota ponownie tu masz procedure http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_dopasowanie_pilotow_centralnego_zamka_i_alarmu-t74077.0.html na stronie ADAKO jest jeden,ale istotny błąd filmik pokazuje ,jak to zrobić w B6,ale w pneumatycznym zamku robisz wszystko w jego sterowniku [35 central lock] tez w adaptacjach
darek Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgadza się wchodzę w centralny zamek gdyż nie ma modułu komfortu.Lecz na tych blokach w adaptacjach wyśietla mi error.Dzięki za zainteresowanie
domjenick Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 a jakies bloki w ogóle sie wyświetlają,czy wszędzie jest ERROR?
darek Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Opublikowano 11 Lutego 2010 Czego nie sprawdzałem,to w blokach pomiarowych na kanale 7 czy sterownik widzi pilota przy naciskaniu przycisków.
Rekomendowane odpowiedzi