Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Po regeneracji turbiny - rady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie jestem świeżutko po regeneracji turbinki może jacyś znawcy dadzą jakieś rady co do używania jej na początku :>> ?? Jak na razie to nie katowałem go przez 75 km powyżej 2000 obrotów podkreślam ze 1.9 TDI silniczek 110 km

Opublikowano

nic oprócz przykazań diesla Ci nie potrzebne...

Opublikowano

Jak w temacie jestem świeżutko po regeneracji turbinki może jacyś znawcy dadzą jakieś rady co do używania jej na początku :>> ?? Jak na razie to nie katowałem go przez 75 km powyżej 2000 obrotów podkreślam ze 1.9 TDI silniczek 110 km

bez znaczenia..jezdzic normalnie.I kata wywal jak go masz :gwizdanie:
Opublikowano
nie katowałem go przez 75 km powyżej 2000 obrotów

jak autko rozgrzane to pędzel... żebyś za szybko nie musiał czyścić i to najlepiej na trasie

Opublikowano

Czekaj az silnik osiagnie odpowiednia temperature i ogień :evil: a po jeździe niech sobie pochodzi chwile na wolnych obrotach :good:

Opublikowano

Nowa turbinka potrzebuje zmiennych warunków pracy by mogła osiągać wysokie parametry, więc nie musisz jeździć tak delikatnie. jak trzeba wyprzedzić kogoś to noga do dechy.

Opublikowano
  • Autor

mi kolega bo robil to i zna sie powiedzial zebym 200 km jezdzil spokojnie zeby lopatki sie ustawily :]

Opublikowano

mi kolega bo robil to i zna sie powiedzial zebym 200 km jezdzil spokojnie zeby lopatki sie ustawily :]

łopatki chodzą właśnie wtedy jak ciskasz gaz...

Opublikowano
  • Autor

no daje ale mowil zeby za***iście turbiny nie obciazac narazie zeby ona sie ustawila i zeby olej wszedzie gdzie ma sciekl :P nie wiem no :D[br]Dopisany: 13 Luty 2010, 10:13_________________________________________________moze wiaze sie to z tym ze ustawili mi ze wiecej bedzie pompowac albo cos takiego ze ciut na mocy zyskal :P

Opublikowano

czyzby nastepny mechani "turbinie trzeba dotrzec i rozruszac" :polew:

przykazania i jak byla dobrze zregenerowana bedzie smigala

Opublikowano

to jest tak dokładnie wykonane urządzenie że nie ma się nic docierać... może chodziło mu o to żeby zaraz po odpaleniu na zimnej nie cisnąć...

Opublikowano

kolega ostatnio był w serwisie diesla w okolicy, nie dość że drogo to jeszcze znają się jak zaraz opisze.

Wyczyścili mu turbinę i wycieli kata. Przy odbiorze mówią mu tak "pan przez jakieś 500km nie będzie go mocno wkręcał bo teraz będzie się tak kręcił żeby wirnika nie oderwało przy turbo"

coś w tym stylu :polew:

Opublikowano

Dokładnie :polew:

dbaj o olej, temperature i butuj auto ile wlezie na rozgrzanym silniku a będzie służycz dluuuuuuuuuuuuuuugo[br]Dopisany: 13 Luty 2010, 11:54_________________________________________________

kolega ostatnio był w serwisie diesla w okolicy, nie dość że drogo to jeszcze znają się jak zaraz opisze.

Wyczyścili mu turbinę i wycieli kata. Przy odbiorze mówią mu tak "pan przez jakieś 500km nie będzie go mocno wkręcał bo teraz będzie się tak kręcił żeby wirnika nie oderwało przy turbo"

coś w tym stylu :polew:

wirnik nie jest plastikowy :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

czyli nie ma problemu :P ? ile kosztuje ustawienie kata wtrysku ?

Opublikowano

u mnie w okolicy znajomy płacił 60zł w AFN

Opublikowano
  • Autor

ja mam ahu :P bodajze bo rocznik 96 :]

Opublikowano

ja mam ahu :P bodajze bo rocznik 96 :]

skoro piszesz że masz turbine ze zmienną i masz 110 koni to nie możesz mieć AHU ani tak jak w opisie aff;p

zmień to i zobacz w aucie jaki w końcu masz silnik bo to czasem ułatwi odpowiedzi na pytania;)

pozdro

Opublikowano
  • Autor

dzieki ;p