Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Plamy powstajace od niedawna wokół wkładów lusterek zewn. ?:/ HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:confused4: Witam ! Od jakiegoś czasu powstają na rantach wokółwkładu w lusterkach zewnętrznych plamy rdzawego koloru .Nie wiem skąd to się bierze czy z tych mrozów czy z wilgoci czy ze starości wkładu czy też może sól drogowa jest temu winna ?Z tego co wiem to chyba nie mam grzanych lusterek w mojej niuni. Oświedzcie mnie plizzz.pozdrawiam! :hi:
Opublikowano

standardowa usterka w tych lusterkach nie masz co sie martwic :wink4: a co do grzanych luster to mozesz bez problemów sobie takie sprawic :good: w warsztacie jest kilka opisów jak zrobic podgrzewane lustra :good:

Opublikowano

standard, nie ma znaczenia czy grzane czy nie, jak Cię to bardzo drażni możesz wymienić na nowe bo nic z tym sie nie da zrobić...

i tak się dzieje nie tylko w naszych Audi

Opublikowano

U niedziałka na związkowej możesz kupić niebieskie grzane wkłady po jakieś 33zł z kartą rabatową, są robione na taiwanie ale jakość ich jest naprawde dobra i szybko ci ta rdza sie na nich nie zrobi ja używałem takich rok. Do złudzenia przypominają orginał.

Opublikowano

Tak jest nie tylko w naszych :audi: , ale też w wielu innych modelach. :gwizdanie: Wymieniasz na nowe wkłady bo nic innego nie wchodzi w grę. :wink4:

Opublikowano

mi sie wydaje, że te wżery nie sa jakieś masakrycznie duże :mysli: i da się z tym jeździć(sam miałem takie ale mi ukradli więc warto poczekać :naughty:), no chyba, że kolega mayday2001 jest mega pedantem :hi:

Opublikowano

Tak jest nie tylko w naszych :audi: , ale też w wielu innych modelach. :gwizdanie:...

Hmm... w moim dwunastoletnim fiacie lusterka były (i są nadal, bo jeździ w rodzinie) jak nowe :naughty:.

Opublikowano

Tak jest nie tylko w naszych :audi: , ale też w wielu innych modelach. :gwizdanie:...

Hmm... w moim dwunastoletnim fiacie lusterka były (i są nadal, bo jeździ w rodzinie) jak nowe :naughty:.

Ja też miałem FIATA w rodzince i lusterka w nim poleciały, a wcale taki stary nie był. :tongue4: Więc nie ma reguły. :gwizdanie:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm może i pedantem aż takim nie jestem, ale troche irytujące jest to badziewie, które powstaje wokół wkładów. Zadziwiające jest to ze na mały lusterku nie było nawet śladu ''rdzy' jak zakupiłem auto 4 miechy temu na jesieni. Albo wkłady ktoś wymienił na badziewie jakieś albo niefartownie akurat teraz ze starości w zimie zaczeły ''rdzewieć''. Wymienie wkłady na nowe grzane i poinstaluje to pod ogrzewanie tynej szybki :) Widziałem takowe włady na allego 63 złocisze( grzane ) albo tak jak kolega wyzej na pisał popytam u niedziałka w Lublinie. Dzieki wszystkim za podpowiedzi:)Pozdro