Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Montaż radia Alpine cde9870r w b5 1995r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem z radiem alpine 9870r. Wszystko gra i śpiewa, tylko po wyciągnięciu panela radio gubi ustawienia i wraca do początkowych. Wiecie co jest przyczyną tego? Z góry dziękuję.

Opublikowano

musisz zmienić ułożenie kabli zasilających :wink4: jest na Forum ,jak to zrobić-sam o tym pisałem nie raz...

Opublikowano

już znalazłem, ale dzieki:) po prostu nie wpadłem na to, że ten problem może się pojawić nie tylko w radiach alpine :P

Opublikowano

już znalazłem, ale dzieki:) po prostu nie wpadłem na to, że ten problem może się pojawić nie tylko w radiach alpine :P

Koledzy przy podpinaniu Alpine uwaga na podłączenie na stałe! Niektóre jego modele (znana bolączka Alpine) pobierają dużo prądu nawet gdy są wyłączone, polecam poczytać Google :)

Opublikowano

uuu, a tego nie wiedziałem

sam już mam trzecią Alpine u siebie

miałem 9857,9845 i teraz 9855 ale nie zauważyłem żeby się coś działo w sumie

a wszystkie podpięte na stałe miałem

masz może jakiś link do tego ??

Opublikowano

masz może jakiś link do tego ??

http://www.akumulator.pl/forum/viewtopic.php?p=2490

http://www.forumsamochodowe.pl/akumulator-rozladowuje-sie-jaka-przyczyna-vt28236.htm

Jest tego więcej. U mnie jak postoi dłużej niż 5 dni to też jest kłopot, a że ostatnio używam cześciej służbowego samochodu to co drugi, trzeci dzień audi "przepalam" profilaktycznie bo w ciągu ostatniego pół roku 4 razy biegałem z aku do prostownika :disgust:

Radio 9874RR

Opublikowano

to jest coś nie tak, a sprawdzałeś ile volt jest na wyłączone radio