Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Problem z wycieraczkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie, problem pojawił się wczoraj, a chodzi o to, że wycieraczki zatrzymują sie na środku szyby, chodzą na wszystkich trybach, ale niestety nie schodzą po wyłączeniu na dół. Podejrzewam przerywacz-przekaźnik.

Mam problem ze zlokalizowaniem tego przekaźnika, czy ktoś wie jaki jest numer tego przekaźnika?

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Może być także mechanizm wycieraczek zapieczony na forum też jest jak to zrobić http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t42514.0.html;highlight=mechanizm+wycieraczek

Wiesz wątpie w to że mógłby byc zapieczony mechanizm, rok temu był nowy zakładany, wycieraczki ładnie chodzą od dołu po górę, tylko jak chce je wyłaczyc to zatrzymuja sie na srodku szyby.

Opublikowano

A przypadkiem nie włączałeś wycieraczek gdy były przmarznięte do szyby? Ja tak zrobiłem i miałem identyczne objawy jak u Ciebie.

Wystarczyła wizyta u mechanika znającego się na rzeczy, 10min pracy , poluzowanie odpowiedniej śrubki, sprowadzenie wycieraczek do poziomu podstawowego, dokręcenie śruby i wszystko ok. Koszt 20 PLN

Opublikowano
  • Autor

A przypadkiem nie włączałeś wycieraczek gdy były przmarznięte do szyby? Ja tak zrobiłem i miałem identyczne objawy jak u Ciebie.

Wystarczyła wizyta u mechanika znającego się na rzeczy, 10min pracy , poluzowanie odpowiedniej śrubki, sprowadzenie wycieraczek do poziomu podstawowego, dokręcenie śruby i wszystko ok. Koszt 20 PLN

Wiesz nie mialem takiej sytuacji, zawsze staram się oczyścic pióro z lodu, ona lata ładnie po szybie ale jak manetka przełącze aby sie wyłączyła to zawsze zatrzymuje sie w pozycji połowy szyby, sprawdzilem przekaznik wycieraczek nr.370, wziąlem od brata z audi - ma taki sam samochod, i nic to samo, umówiłem sie z mechanikiem, będą rozbierac i patrzec, oby czegos niepotrzebnego nie wymyślił :evil:, . Jedyne co pamiętam a może miec z tym zwiazek, to mialem taką sytyacje, w sumie dwa razy, a mianowicie, snieg zalegał na dole szyby-przy podszybiu i jak wlaczylem wycieraczki to one nie dochodzily do samego dolu tylko tak jakby sie odbijały i wogole nie moglem ich wyłaczyc, zgasilem auto , usunalem zalegający snieg i potem juz grało wszystko, mialem taki przypadek dwa razy, mozliwe ze to cos popsuło, ale co :mysli:

Opublikowano

Miałem podobny problem w mojej Niuni. U mnie felerny był sterownik modułu Audi 8E0 907 279. Z tego co sie orientuje B6 też ma taki moduł ,może inny nr.

mnjjJ.jpg

Opublikowano
  • Autor

Witam

Usterka usunięta w czasie 15 min, koszt 20zł, przestawiły się te ramiona wycieraczek, tak mi mechanik mówił, ledwo co wyjechałem z zakładu a po 15 minutach gościu kazał mi po auto przyjechac.

Pozdro dla wszytskich :)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Macie jakiś sposób żeby wycieraczki podczas mrozu i opadów śniegu dobrze zbierały tzn. żeby na ramieniach wycieraczek w częściach ruchomych nie przyklejał się lód ??

Opublikowano

Macie jakiś sposób żeby wycieraczki podczas mrozu i opadów śniegu dobrze zbierały tzn. żeby na ramieniach wycieraczek w częściach ruchomych nie przyklejał się lód ??

Mam taki sam problem, ale myślę, że każdy tak ma. Najgorzej jest chyba w wycieraczkach aero. Mi strasznie głośno szorują po szybie jak sa zmarźnięte. Spróbuje użyć odmrażacza, może coś pomoże.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witam mam problem z wycieraczką zatarły sie przeczysciłem i chodza tylko teraz załanczja sie po przekręceniu kluczyka pochodza tak z 30 sekund i zatrzymują sie gdzie popadnie pomocy nie wiem co to moze byc