Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tylne szyby elektryczne w Audi A4 B5 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też chcę rezać tył tylko mam wątpliwości, na szrocie nie mogę znaleźć audi z ele szyby z tyłu i mam parę pytań. Czy silniki są takie same jak z przodu? Czy silniki pasują od pasata lub octavi? Bo wiązkę mam puszczoną jedynie kostkę podpiąć muszę. :)

A i jak to jest z tymi prowadnicami? Muszę cała kupować czy da radę wkręcić sam silniczek?

Opublikowano
Też chcę rezać tył tylko mam wątpliwości, na szrocie nie mogę znaleźć audi z ele szyby z tyłu i mam parę pytań. Czy silniki są takie same jak z przodu? Czy silniki pasują od pasata lub octavi? Bo wiązkę mam puszczoną jedynie kostkę podpiąć muszę. :)

A i jak to jest z tymi prowadnicami? Muszę cała kupować czy da radę wkręcić sam silniczek?

a przeczytales chociaz ten watek od poczatku?

Opublikowano

a przeczytales chociaz ten watek od poczatku?

No czytałem i jeszcze mniej wiem :)

Co do przerabiania kolbki na silnik to nie znalazłem nic treściwego,,, co do tej mojej wiązki to mam kostkę w tylnych drzwiach, czy wystarczy zamontować tylko panele z tyłu i wszystko bd śmigać?

Opublikowano

duzo jest roboty z przerobieniem tylnych szyb na elektrycznie podnoszone/.i jakie sa koszta takiego zabiegu?

Opublikowano

mi zajelo 2 pelne dni :decayed:

koszta, za ile kupisz tyle wydasz, patrz w dziale sprzedam , co jakis czas chlopaki wystawiaja gotowe komplety

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak masz kompletne graty to największy problem to przeciągnąć instalację, najlepiej było by dywan zdemontować ale bez tego też da rade,

mechanizmy na tył najlepiej kupić z ramkami wtedy tylko demontujesz swoją ramkę i wkładasz drugą,

jest cały temat kowiego o elektryce szyb

koszta to na ten moment około 200zł za wiązkę na 4 szyby i podnośniki

Opublikowano

Jesli ktoś ma chude dłonie i przedramiona , w tym przypadku chudzi maja lepiej:decayed: to przeciągnięcie instalacji to 5 minut roboty , podwazalem dywan w kilku miejscach i przeciagalem , żaden problem

problem za to miałem z rozwierceniem nitow od podnośników manulanych , żebym wiedział ze będę się z tym tyle pier**lil to bym kupił cale ramki

Opublikowano
Jesli ktoś ma chude dłonie i przedramiona , w tym przypadku chudzi maja lepiej:decayed: to przeciągnięcie instalacji to 5 minut roboty , podwazalem dywan w kilku miejscach i przeciagalem , żaden problem

problem za to miałem z rozwierceniem nitow od podnośników manulanych , żebym wiedział ze będę się z tym tyle pier**lil to bym kupił cale ramki

dlatego pisałem że najlepiej z ramkami kupić

ja sprzedaje z ramkami 10zł drożej a i tak większosć chce same mechanizmy:decayed: a z tym tak jak piszesz jest trochę roboty.

Opublikowano

dlatego pisałem że najlepiej z ramkami kupić

ja sprzedaje z ramkami 10zł drożej a i tak większosć chce same mechanizmy:decayed: a z tym tak jak piszesz jest trochę roboty.

a ile cenisz taki zestaw,mozesz wrzucic tu jakies zdj.nie jestem narazie na kupnie ale chce sie zorientowac jak to wyglada.

Opublikowano

to jest zestaw bez ramek .tak?

Opublikowano

może być i z ramkami, koszty różnią się tylką wysokościa przesyłki przy zestawie, bo z rankami musi lecieć kurierem

Opublikowano

Ja jak zmieniałem mechanizm - bo linka była zerwana to tez klnąłem jak szewc. Założyłem spowrotem na śruby z nakrętkami samokontrującymi. Tak na przyszłość.

---------- Post dopisany at 16:50 ---------- Poprzedni post napisany at 16:48 ----------

to jest zestaw bez ramek .tak?

Musisz miec na drzwi mechanizm (ten przynitowany) i silniczek. No i oczywiście kable i przełączniki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

powiedzmy ze mam załozone juz mechanizmy z ramkami i instalacje od huzio 00.czy wystarczy ja przeciagnac i powpinac wtyczki czy tzreba jakiec bezpieczniki.przekazniki montowac?albo jakies krancówki?nie moge znależć tematu o tym w dziale technicznym.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

no i pany jest maly problem

domykanie i otwieranie z pilota czy z drzwi kluczem dziala tylko na lewa strone przod i tył, prawa strona rowniez domyka sie ale juz nie otwiera

pozatym wszystko dziala, otwieranie z panelu kierowcy i raczek na drzwiach wszedzie

pamietam ze ktos pisal juz tu o tym ale nie moge znalezc, zle cos podpialem czy przerwany gdzies kabel??

ogólnie w starej wiazce z drzwi kierowcy wychodzily dwie kostki zielona i niebieska, teraz sa 3 zielona niebieska i czerwona, wszystko podpiete , wiecie o co kaman??

jest roznica jesli zamienilem prawa strone przod z tylem jesli chodzi o główna wiazke??

---------- Post dopisany 23-05-2013 at 10:48 ---------- Poprzedni post napisany 22-05-2013 at 18:34 ----------

panowie rada , jest róznica w wiazce glownej jesli chodzi o prawa strone przod tył, maja po tyle samo kabli kostki ale roznia sie kolorami co w efekcie zamiennego podlaczenia nie chodzi otwieranie z pilota, przy poprawnym podlaczeniu chodzi wszystko , przed polozeniem w podlodze najpierw rozłózcie wiazke na dywanie i wszystko dokladnie posprawdzajcie czy dziala, a takze jesli podlaczycie same wtyczki do silniczków nie podlaczajac wtyczek do klamek w dzwiach tylnych nie bedzie uruchamiany tył wogóle

powodzenia

---------- Post dopisany 26-09-2013 at 10:13 ---------- Poprzedni post napisany 23-05-2013 at 10:48 ----------

Pany pytanie do tych co maja z fabryki elektrykę na tył

Bo po założeniu ori wiązki jedna rzecz nie działa otorz domykanie tynych szyb z panela przy pojedynczym naciśnięciu, otwierać tak się otwierają wszystkie a zamykać tylko przednie , jak chce zamknąć tył to muszę trzymać do końca , tak powinno być czy jednak było domknięcie pojedyncze tył ?

Opublikowano

ja mam dolozona wiazke, i jest tak samo jak u Ciebie, ale moze to jest spowodowane tym ze do tylnych silniczkow idzie jeden kabel mniej? ale niewiem chetnie poczekam tez az ktos sie wypowie co ma ori 4x

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, czy mogłby ktoś mi podpowiedzieć jak podpiąć elektryke 4 szyb na całej nowej wiązce z polifta? Moje audi jest z 96r. Może ktoś posiada jakieś schematy do tego rocznika bądź sam sobie rozpisywał? ja niestety mam tylko z poliftowej wersji :kwasny:

Opublikowano

bedzie ciezko zmienic calosc zeby chodzilo w 100% tak jak powinno, bo prawdopodobnie bedziesz tez musial zmienic pompke bo u ciebie sygnal otwartych dzwi jest z krancowek a w polifcie z pompki, najlatwiej jest wyplatac tyl z wiazki poliftowej i dolozyc do dzialajacego juz przodu....

Opublikowano
Witam, czy mogłby ktoś mi podpowiedzieć jak podpiąć elektryke 4 szyb na całej nowej wiązce z polifta? Moje audi jest z 96r. Może ktoś posiada jakieś schematy do tego rocznika bądź sam sobie rozpisywał? ja niestety mam tylko z poliftowej wersji :kwasny:

Znajdź wiązke z przedlifta bo potem będziesz miał cyrki takie jak ja... :facepalm:

Opublikowano

Jak rozpoznac wiazke z po i przedlifta no i jakie cyrki?

Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka