Opublikowano 1 Lipca 201412 l aha no ok pomogłeś mi temat przednich się rozwiązał jak zrobiłem tak jak pisałeś a powiedz mi czemu może mi nie działać zamykanie i otwieranie szyby tylnej lewej z boczku tylnego przycisk się podświetla a otwierać i zamykać mogę z panelu kierowcy dodam że przełacznik jest ok bo sprawdzałem pod drugą szybą i chodzi i wyglada tak jak by wiązka gdzieś się uszkodziła i nie wiem czy szukać usterki czy może to jest kwestia puszczenia paru kabelków i podmienienia
Opublikowano 1 Lipca 201412 l Musiałbyś znaleźć w rozpiskach który kabel dochodzący do guzika odpowiada za opuszczanie podnoszenie i puścić bokiem kabel zastępczy do początku wiązki , jeśli zadziała to znaczy ze wiązka gdzieś uszkodzona, mówiłeś ze naprawiales ja to może coś zjebales przy naprawianiu
Opublikowano 2 Lipca 201412 l no naprawiałem ale żeby zrąbać to nie wiem bo połączyłem je kolorami i zlutowałem i zaizolowałem ale nie zaszkodzi któregoś dnia zajrzeć w słupek bo w tym miejscu gdzieś to było uszkodzone a jak nie to będę szukał rozpiski jaki kolor za co odpowiada i puścić nowe do tego przełącznika ---------- Post dopisany 02-07-2014 at 20:44 ---------- Poprzedni post napisany 01-07-2014 at 22:47 ---------- kolego bediks przepraszam za zmyłkę ale auto było u kogoś i to on mi sprawdzał te przednie szyby czy po odłaczeniu aku działają tak jak powinny ale wprowadził mnie w błąd bo jak odłączył to myślał że chodzi mi o kierowcy i dlatego napisałem że się rozwiązało a dzisiaj odebrałem auto i tu d*pa tak samo czy to tak już zostanie odłaczyłęm aku i spowrotem podłączyłem i kierowcy szyba dobrze się uczy i działa automat gór i dół a u pasażera tylko w dół
Opublikowano 2 Lipca 201412 l Coś mi się wydaje ze zamieniłeś przód tyl jeśli chodzi o prawa stronę Powiedz czy otwieranie z pilota i zamykanie szyb działa na wszystkie szyby czy tylko na stronę kierowcy ?
Opublikowano 2 Lipca 201412 l A otwieranie z pilota na wszystkie drzwi działa ? I czy jak miałeś prąd tylko na przodzie a z tyłu korby to czy wtedy automatyka prawej szyby działała ok ?
Opublikowano 3 Lipca 201412 l Wiesz co otwierania szyb z pilota nie mam mam tylko zamykanie ale dzisiaj zobaczę kluczykiem tak jak było fabrycznie i zobaczę jak będzie domykalo lub otwierało. Jak miałem 2 szyby w el. to obie działały tak jak powinny tylko po przejściu na 4 tak się zrobiło ---------- Post dopisany at 19:02 ---------- Poprzedni post napisany at 06:05 ---------- dzisiaj sprawdziłem czy po przekręceniu kluczyka w pozycję otwierania drzwi i przytrzymałem żeby szyby otworzyło i zawsze otwierało przednie a teraz otworzyło szybę kierowcy i szybę tylną po stronie pasażera
Opublikowano 3 Lipca 201412 l Możliwości są 2. Pozamieniana wiązka położonaa na odwrót lub uszkodzenie wiązki ---------- Post dopisany at 20:09 ---------- Poprzedni post napisany at 19:59 ---------- Na moje wiązka zamieniona prawy przód z lewym tyłem czyli te co nie otwierają się , miałem tak jak zamieniłem prawy przód z prawym tyłem
Opublikowano 3 Lipca 201412 l no u mnie też tak jest że z kluczyka otwiera się kierowcy i prawy tył czyli co wychodziło by na to że jest zamienione miejscami tył z przodem tak tylko znowu jak rozkładałem wiązkę w garażu to tak jak teraz wychodziło najlepiej bo jak teraz by miało iść inaczej to bym musiał rozcinać i izolować bo te co były najdłuższe kable z kostkami to są właśnie na tyle
Opublikowano 3 Lipca 201412 l Jak sobie przypominam jak wyglądała wiązka to możliwe jest abyś zamienił prawy przód z lewym tyłem , tak czy siak wiązkę musisz wyciągnąć żeby zobaczyć co z nią nie tak, na początek zamień tak jak mowie i odpal o zobacz co będziee
Opublikowano 3 Lipca 201412 l aha no ok czyli wyciągnąć ją i zamienić miejscami przednią prawą z lewą tylną a jeśli nadal nie będzie działać to może spróbować z jeszcze zamienić z trzecią szybą aż znajdę tą właściwą. a jest jakiś sposób na to aby tył zrobić tak żeby się zamykał z automatu a nie tylko otwierał
Opublikowano 3 Lipca 201412 l ok może w ten weekend się za to wezmę ponownie. a powiedz mi pamiętasz może jak masz kostki kolorami podłaczone do przełącznik w drzwiach kierowcy bo ja mam czarną kostkę od szyby kierowcy, czerwoną od pasażera, brązową od tylnej lewej i żółtą od tylnej prawej a w poprzedniej instalacji czarna i brązowa odpowiadała za przód więc jak by spojrzeć od tej strony to by wychodziło że jednak bym źle podłączył.
Opublikowano 3 Lipca 201412 l Jakbym miał chwile to bym spojrzał ale to by się zgadzało z teoria ze zamieniłeś , bo brązowa jest teraz jako tył lewy a powinien być jako prawy przód , narazie innego pomysłu brak, ale to chyba będzie to
Opublikowano 3 Lipca 201412 l ok jak poruszę ten temat to dam znać co i jak mi wyszło może też pokombinuje z tym automatem tyłu
Opublikowano 7 Lipca 201412 l witam ja u siebie jak rozłożyłem tak wiązkę to podłączyłem to w ten sposób jak na foto zaznaczyłem kolorami czarny- kostki do których podłącza się przednie drzwi kierowcy montowane są na dole słupka przy lewej nodze kierowcy tam gdzie reszta kostek zielony-kostka do podmienienia z kostką o tym samym kolorze do niej jest podłączona kostka od obecnej instalacji niebieski- plus i masa łapiemy pod dolną osłoną kiery masa jest na słupku tam gdzie reszta brązowych przewodów a plus złapałem na jednej ze śrub na zdjęciu masz zaznaczone na której czerwony- kostka od drzwi pasażera przód biały- kostka od drzwi pasarzera tył prawy pomarańczowy- kostka od drzwi tył lewy za kierowcą ja tak mam aktualnie u siebie i nie do końca działa tak jak bym chciał jak by ktoś mógł to niech powie czy dobrze napisałem koledze czy żle to wtedy i ja będę wiedział czy mam dobrze
Opublikowano 7 Lipca 201412 l Piotrek zamieniłeś stronami jak gadaliśmy ? ---------- Post dopisany at 20:47 ---------- Poprzedni post napisany at 20:40 ---------- zle podlaczyles piotrek to juz wiem w czerwonym kółku jest lewy tył na milion procent a w pomaranczowym prawy przód
Opublikowano 7 Lipca 201412 l Piotrek zamieniłeś stronami jak gadaliśmy ?---------- Post dopisany at 20:47 ---------- Poprzedni post napisany at 20:40 ---------- zle podlaczyles piotrek to juz wiem w czerwonym kółku jest lewy tył na milion procent a w pomaranczowym prawy przód jeszcze nic nie zmieniałem bo weekend zajęty miałem ale bardzo dobrze jest wiedzieć że źle teraz wiem w 100% że trzeba zamienić miejscami te kostki. dam znać jak już to podłączę tak jak być powinno