dreamburn Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam.Mam pytanie do was chodzi mi oto co jest na zdjeciu, Co to jest i do czego dokładnie słuzy, i jak działa??czy moze miec to wpływ na Obroty silnika??Ma to się przesówac?? a jak tak to przy jakich obrotach??Bo u mnie sie to podnosi po dodaniu gazu ale nie wraca z powrotem!!!czy po dodaniu gazu powinno sie podniesc i po odjeciu opasc??
mati91lv Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 To jest przełącznik kolektora ssącego.Ma pociągnąć tą wajche jak gwałtownie depniesz na gaz i zaraz puści...Jeżeli to ustrojstwo nie działa,to samochód "traci werwe" Gorzej- z lekkim muleniem reaguje na depnięcie i powyżej chyba ok 4000obrotów też się gorzej zbiera.Ja miałem dziurawą membrane,ale w tym plastikowym kolektorze jest jakaś wieksza prawie niemożliwe żeby Ci pękła...Spróbuj na wyłączonym silniku ręcznie przełączyć-czy lekko chodzi
ROBERT Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 W zależności od prędkości obrotowej do wypełnienia cylindra mieszanką paliwową używa się różnej długości przewodów ssących. Wymagania te spełnia kolektor dolotowy o zmiennej długości. Długi przewód ssący gwarantuje wysoki moment obrotowy przy niskiej liczbie obrotów i spokojną pracę silnika. Przy wyższej liczbie obrotów krótsza długość przewodu wystarcza do zapewnienia dużej mocy. Ten zmienny proces stanowi podstawę optymalnego przebiegu całkowitego momentu obrotowego, a także osiągnięcia możliwie najlepszych wartości przyspieszenia i elastyczności silnika. http://www.motofakty.pl/artykul/zamiast_turbo.html
tw182 Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 czy w ADP tez to jest? nie moze skojazyc jak to wyglada..
Rekomendowane odpowiedzi