mar-mis Opublikowano 11 Czerwca 2007 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Witam Właśnie dziisj odkryłem że na komputerze od mojej audiczki 1,8 turbo jest plomba firmy abt tuning. Od momentu jak ją kupiłem nie byłem nigdzie na diagnostyce bo narazie wszystko jest ok. Może ktoś wie jak odczytać ile to mam mocy (bez pojechania na hamownie bo mam quattro i nigdzie nie moge sparwdzić) Rozkręciłem obudowe komputera i tam jest taki układ scalony o symbolach TIA15FML TMS27PC010 LX53A6DYP Może ktoś wie co to za układ?
spanky Opublikowano 11 Czerwca 2007 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Witam Właśnie dziisj odkryłem że na komputerze od mojej audiczki 1,8 turbo jest plomba firmy abt tuning. Od momentu jak ją kupiłem nie byłem nigdzie na diagnostyce bo narazie wszystko jest ok. Może ktoś wie jak odczytać ile to mam mocy (bez pojechania na chamownie bo mam quattro i nigdzie nie moge sparwdzić) Pozdrawiam tylko pomair na rolkach ....
mar-mis Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witam Właśnie dziisj odkryłem że na komputerze od mojej audiczki 1,8 turbo jest plomba firmy abt tuning. Od momentu jak ją kupiłem nie byłem nigdzie na diagnostyce bo narazie wszystko jest ok. Może ktoś wie jak odczytać ile to mam mocy (bez pojechania na hamownie bo mam quattro i nigdzie nie moge sparwdzić) TIA15FML TMS27PC010 LX53A6DYP Może ktoś wie co to za układ? Rozkręciłem obudowe komputera i tam jest taki układ scalony o symbolach TIA15FML TMS27PC010 LX53A6DYP Może ktoś wie co to za układ?
mar-mis Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2007 Pamięć z mapą pracy sterownika. A czy po tych numerach można dojśc ile ona mam mocy?
Iverson Opublikowano 19 Czerwca 2007 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Musisz zrobić pomiary na hamowni bo same oznaczenia pamięci nic nie mówią.
audia4s4 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zrób pomiary na hamowni i wtedy będziesz widział ile masz ps
adamq Opublikowano 21 Czerwca 2007 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Tymi cyferkami i literkami oznaczone są numery kości, w których zapisany jest EEPROM. Liczy się nie typ chipa, lecz jego zawartość EEPROM
Norbi Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Moja była 2.5TDI AKN miała chipa od Abt-a i zamiast 150KM miała 124 cały Abt :>
Rekomendowane odpowiedzi