Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Jakie opony przy felgach 19" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam załozone oryginalne felgi od B7 o rozmiarze 205/55/16 ( i takie też mają byc oryginalnie opony). Chce założyć felgi 19" i żeby wszystko było tak jak ma być musze mieć opone o profilu 40?? Bo rozmiar felgi redukujemy oponą, odpowiednio 16"-55, 17"-50, 18"-45, 19"-40 ??

Opublikowano

ja bym się poważnie zastanowił nad 19'

Opublikowano

Możesz mieć kolego nawet o profilu 35 jak chcesz... (235/35/19) Kilka osób tak tutaj ma... :cool1: Zerknij w dział A4ek i sam zobacz. :good: Kolejne rozwiązanie przy rozmiarze 19... (255/35/19) Ale sam właściciel przyznaje, że to balooony.

Opublikowano

255/35/19

mam b6 i przymierzyłem 19-ki 35/245 et35 tarły, podejrzewam ze w b7 będzie podobnie więc ja bym nie zakładał więszych niż 235

a profil do 19 najlepiej 35 :cool1:

Opublikowano

255/35/19

mam b6 i przymierzyłem 19-ki 35/245 et35 tarły, podejrzewam ze w b7 będzie podobnie więc ja bym nie zakładał więszych niż 235

a profil do 19 najlepiej 35 :cool1:

Też się zdziwiłem z tym rozmiarem ale wziąłem to od Nas z forum i dlatego to wrzuciłem. :good:

Opublikowano

dobrze ze mieszkam w Daniii to moge zalozyc 19,jedzilem jakis czas w tamtym sezonie na 19 po polskich drogach i :wallbash: jakbym wrocil do Polski to max 17 ,no chyba ze u was dobre drogi bo u mnie w Szczeconie :wallbash: ale jak jedzilem na 235/35/19 wszystko bylo ok :good:

Opublikowano

Witam.

Mam załozone oryginalne felgi od B7 o rozmiarze 205/55/16 ( i takie też mają byc oryginalnie opony). Chce założyć felgi 19" i żeby wszystko było tak jak ma być musze mieć opone o profilu 40?? Bo rozmiar felgi redukujemy oponą, odpowiednio 16"-55, 17"-50, 18"-45, 19"-40 ??

Kolego raczej 17"-45, 18" - 40, 19" - 35, tak będzie dobrze. Na wyższym profilu będzie to wyglądało śmiesznie :decayed:

Opublikowano

widze ze nikt nawet nie zapytal o szerokosc felgi, a juz proponuje szerokosc opony. a to rowniez jest najwazniejsze przy doborze opon :gwizdanie:

Opublikowano

widze ze nikt nawet nie zapytal o szerokosc felgi, a juz proponuje szerokosc opony. a to rowniez jest najwazniejsze przy doborze opon :gwizdanie:

Nie wspominając o ET :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Maciek80

Kolego ja bym własnie wolał przy 19 opone 40 , myśle że wygladało by to normalnie... chyba rezygnuje z 19 bo 35 to troche za cienka opona ;/ Myśle nad 18stkami zwykle 225/40/18 ale wzrór S-Line mialby ktoś takie na sprzedaż??[br]Dopisany: 20 Luty 2010, 12:11_________________________________________________Chciałem dobrać tak opone do 19" zeby mi licznik nie przeklawywał, dopiero teraz zauwazylem na forum ze jest przelicznik tego, i musi byc 35 wiec ona jest za cieńka..

Opublikowano

Ja mam felge 8x19 ET 35, opona 235/35/19, na tylnej osi 5mm dystanse bo lekko ocieralo.

Wniosek:

Na drogach w DE gdzie mieszkam zaden problem, dobry kompromis miedzy wygladem a komfortem jazdy. W Pl natomiast totalna porazka, ze wzgledu na jakosc drog. (Po przejechaniu odcinka 70 km betonoewj autostrady, ktora jeszcze Adolf wybudowal, pojawily sie lekkie bicia na kierownicy :thumbdown: )

Mysle, ze na PL to 18" max.

Opublikowano
  • Autor

No zdaje sobie z tego sprawe ze tak jest.. dlatego tak jak juz mówiłem max u mnie to opona 40 czyli zakładam 18"

Opublikowano

Tak jak napisał kolega, na polskie drogi max 18", o 19" zapomnij. Ja zastanawiałem się nad 18" i w końcu zrezygnowałem zostając przy 17".

Co do rozmiaru opon do 19" to 235/35/R19.

Opublikowano

Tomek ale Ty w Irlandii jestes wiec co drogi slabe? czy tak czesto jestes w Polsce?

Opublikowano

Maciek80

Kolego ja bym własnie wolał przy 19 opone 40 , myśle że wygladało by to normalnie... chyba rezygnuje z 19 bo 35 to troche za cienka opona ;/ Myśle nad 18stkami zwykle 225/40/18 ale wzrór S-Line mialby ktoś takie na sprzedaż??[br]Dopisany: 20 Luty 2010, 12:11_________________________________________________Chciałem dobrać tak opone do 19" zeby mi licznik nie przeklawywał, dopiero teraz zauwazylem na forum ze jest przelicznik tego, i musi byc 35 wiec ona jest za cieńka..

nie patrz na liczby

co innego (1) 195/40 a co innego (2) 295/40

pierwsza to bedzie nalesnik cienszy niz 235/35 .... a druga to bedzie balon wiekszy niz 175/60

te 40 to jest 40procent szerokosci opony

zakladaj 235/35R19

Opublikowano

Tomek ale Ty w Irlandii jestes wiec co drogi slabe? czy tak czesto jestes w Polsce?

W Irlandii też nie najlepsze drogi mają i wąskie, szczególnie te boczne. Ekspresowe OK.

Opublikowano

W Irlandii też nie najlepsze drogi mają i wąskie, szczególnie te boczne. Ekspresowe OK.

tu się nie zgodzę, jedyne co uprzykrza życie to progi zwalniające-dużo

a żeby dobrze doświadczyć dziur to do Burren trzeba jechać, albo jakieś totalne boczne. Normalnie się jeździ OK!!

Opublikowano

zgadzam sie ;] boczne drogi sa takie ze dwa auta mieszcza sie na lusterka a obok nie ma pobocza tylko jakies zarosla ;)

Opublikowano

to jak sie spotakaja takie auta jak np bmw 7 i merc S to pewnie trzeba sie zatrzymac zeby sie wyminac :>