Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Płyn hamulcowy ATE DOT4 TYP 200 czy moze ATE DOT4 SL.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jak w temacie czym dokladnie sie roznia te dwa plyny?. czy sl.6 sie nadaje do ukladow z samym abs'em?(w instrukcji esp ...) jakies pol roku temu wymienilem go(sam abs) i pojawil mi sie teraz wyciek(jescze nie zlokalizowalem) ,zastanawiam sie czy ma to jakis zwiazek

wszedzie jest napisane ,ze jest on bardziej rzadki i moze sie nadaje do nowszych konstrukcji? moje auto jest z 97r a4 b5 :) moze lepiej tu zastosowac typ 200?

Pozdrawiam

[mod]Proszę stosować prefix - kolejne niezgodne z regulaminem tematy polecą do kosza[/mod]

Opublikowano

Cyt.

W pojazdach produkowanych do roku 1990 zalecamy stosowanie płynu hamulcowego ATE G (DOT 3), albo ATE SL, od 1990 r. powinno się zalewać auta płynem hamulcowym ATE SL 6 lub ATE DOT4 Typ 200. Do roku 1990 czas wymiany płynu wynosił 1 rok, w pojazdach po 1990 r. płyn hamulcowy należy wymieniać co 2 lata. Wyjątkiem są te pojazdy, które na nakrętce zbiorniczka wyrównującego mają zaznaczone - tylko DOT3. Te pojazdy należy zalewać tylko płynem klasy DOT3.

Ja mam zalany SL6, a nie mam ESP i jest :good:. To czy zalejesz "SL6" czy "TYP200" jest według mnie obojętne, ważne tylko jest to żeby go wymieniać co dwa lata

Opublikowano
  • Autor

takich cytatow z gazetki to czytalem wiele, ale chodzi mi o dokladna specyfikacje czy jest on tylko do ukladow abs esp itd... czy moze byc z powodzeniem stosowany do zwyklych ABS'ów dokladnie nikt nie napisal, a ze bedzie dzialac tu i tu to ja tozumiem. zwyklum dot 3 zalejemy i bedzie tez dzialac

Opublikowano

takich cytatow z gazetki to czytalem wiele, ale chodzi mi o dokladna specyfikacje czy jest on tylko do ukladow abs esp itd... czy moze byc z powodzeniem stosowany do zwyklych ABS'ów dokladnie nikt nie napisal, a ze bedzie dzialac tu i tu to ja tozumiem. zwyklum dot 3 zalejemy i bedzie tez dzialac

to następnym razem głupich pytań nie zadawaj tylko zalewaj DOT 3

a potem zobaczymy :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Jak się naczytałeś

...takich cytatow z gazetki to czytalem wiele...

to po ch..a się jeszcze pytasz ?????????

:strzal: :strzal: :strzal:

Opublikowano
  • Autor

witam

Nie denerwuj sie facet widze,ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, nie moj problem. odpowiedzi oczekuje od tych co znaja wlasciwa odpowiedz na pytanie a nie gdzies cos uslyszeli i pisza spoko zalewaj...

Pozdro

Opublikowano

nie wiem po co jest to forum jak co niektorzy stosuja cytaty z gazet ktore kazdy moze wyczytac czy np. slyszeli albo neguja jakis produkt firmy tylko bo jej nie lubia bo kolega 1 na 100 mial jakas wpadke , przeciez na forum mamy doradzac odpowiadajac na pyt. poprzez własne doświadzczenie a nie kolegow

babkaz masz swieta racje ja rowniez pyt. o klocki i tarcze na przod to tylko jedna osoba mi konkretnej odp. udzieliła a był to bodajże devastation :) :)

wracając do tematu ja mam zalany ATE DOT4 SL.6 i jest ok ,płyn wymieniałem 10 dni temu przy okazji wymiany tarcz i klocków na nowe :) :)

zastosowałem ATE dot 4 SL. 6 dlatego własnie ze jest rzadszy od innych płynów i czas reakcji tego płynu jest szybszy

pzdr

Opublikowano

SL6 to DOT4 do aut z ESP ozn Ate 03.9901-6402.2

TYP200 to też DOT4 o wyższych parameterach od SL6 ozn. ATE 03.9901-6202.2

jest jeszcze ATE Blue Racing o temp. wrzenia 280 stopni ozn. Ate 03.9901-6302.2

Opublikowano
  • Autor

nie wiem co myslec o Twojej inteligencji ale kolega Tomik wniosl duzo wiecej do tematu niz Ty kolego

Pozdrawiam i mniej uszczypliwosci

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki devastation za rzeczową odpowiedź - ja także dzięki niej wiem co wybrać :)