Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALL] Jaki łącznik do stabilizatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, zaczęło coś stukać z prawej strony i najprawdopodobniej jest to łącznik do stabilizatora i tu zaczynają się problemy. Z lewej strony ma inny typ zamontowany niż z prawej. Ponoć są dwa typy tych łączników tzn.:

1- To wygląda jak by miał osobne śruby na przelot.

2- Śruby są zamocowane kulowo lub coś w tym rodzaju.

Ja mam teraz z lewej 1 a z prawej 2, chcę wymienić, 2 ale nie wiem czy mam dać 1 czy 2, lub wymienić oba na takie same? Czy kupować zamiennik a jak tak to, jaki? Czy da się to zrobić samemu mając podstawowe narzędzia?

Mam A4 1.8l kat 06.95r

Opublikowano

wiec tak, u mnie były orginalne na przegubach czyli bez śrub na wylot, kupiłem jakieś zamienniki i dokupiłem śruby, poskręcałem i jest git,moja rada kup dobre zamienniki i śruby 10ki z nakrętakmi samokontrującymi , napewno sobie poradzisz, do tego łącznika z przegubami pewnie klucz nr 16 bedzie Ci potrzeby do reszty zapewne 17, podnieś przód auta do góry, no chyba ze masz kanał lub podnośnik i wymieniaj.

Opublikowano

A więc tro jest tak że te łączniki z przegubem kulowym były stosowane w pierwszych wersjach a4 a później ze względu na to że często padały zamieniono je na te z śrubami które przechodzą na wylot a tamtych z przegubem jóż nie produkują chyba że jakieś zamienniki. W zestawie łącznik powinien być z śrubami i nakrętkami z teflonem tzw nakrętki samokontrujące.

Opublikowano

dokładnie zrób tak jak napisał Darek, ja też wymieniłem na "przelotowe" firmy FEBI :wink:

[ Dodano: 2006-06-28, 20:35 ]

W zestawie łącznik powinien być z śrubami i nakrętkami z teflonem tzw nakrętki samokontrujące.

Nie widziałem w zestawach ze śrubami :shock:

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item112857046_lacznik_stabilizatora_audi_a4_a6_vw_passat_trw_.html

Z obu stron łącznik jest taki sam a nie różny dla każdej strony

A ja jak wymieniałem to śruby miałem w zestawie i był to łącznik firmy lemforder.

Opublikowano
http://www.allegro.pl/item112857046_lacznik_stabilizatora_audi_a4_a6_vw_passat_trw_.html

Z obu stron łącznik jest taki sam a nie różny dla każdej strony

A ja jak wymieniałem to śruby miałem w zestawie i był to łącznik firmy lemforder.

Moje łączniki były prawy i lewy i odwrotnie nie pasowały :razz: i kosztowały coś koło 50 zł.

Opublikowano

Nie możliwe żeby nie pasowały trzeba było je tylko odwrotnie przekręcić

http://www.allegro.pl/item112225940_lacznik_stabilizatora_przedni_audi_a4_94_01.html

Tu masz zdjęcie obu i powiec czym się różnią.

Opublikowano
Nie możliwe żeby nie pasowały trzeba było je tylko odwrotnie przekręcić

http://www.allegro.pl/item112225940_lacznik_stabilizatora_przedni_audi_a4_94_01.html

Tu masz zdjęcie obu i powiec czym się różnią.

powiedz Tym się różnią , że dolne tulejki są bardziej wysunięte, są dłuższe z jednej strony ( na foto pewnie są pod spodem ) :razz:

Opublikowano

Niestety tak nie jest jak mówisz jak nie wierzysz to idź do pierwszego lepszego sklepu z częściami i zpytaj on musi być tylko tak założony aby strzałka była zgodnie z kierunkiem jazdy. :razz:

Opublikowano
Niestety tak nie jest jak mówisz jak nie wieżysz to idź do pierwszego lepszego sklepu z częściami i zpytaj on musi być tylko tak założony aby strzałka była zgodnie z kierunkiem jazdy. :razz:

wierzysz bo wiara :razz: Piszę co ja miałem i nie będę w sklepie sprawdzał :razz: :wink:

Opublikowano

Ja z polskie to słaby jetem :razz: ale za to z matematyk i przedmiotów zawodowych lepszy a tełączniki się nie różnią.

Opublikowano
Ja z polskie to słaby jetem :razz: ale za to z matematyk i przedmiotów zawodowych lepszy a tełączniki się nie różnią.

Mam dość :???: Masz rację :razz:

Opublikowano

no widzisz :grin:

Opublikowano

Z tego co wiem to niby wystepuje lewa i prawa strona ale czy sie czyms roznia to nie wiem. :mrgreen:

Opublikowano

Lewa i prawa w zależności z której strony założysz :wink:

Opublikowano
a i prawa w zależności z której strony założysz

A udowodnic Ci to, ze wystepuje lewa i prawa strona :?:

Opublikowano

poprosze

Opublikowano

No to prosze bardzo

lacznik.jpg

Opublikowano

ja jak swoje kupiłem to miałem wybite L i R czyli po naszemu lewa i prawa, i ni huhu nie pasowały inaczej

Opublikowano
Pikuś, A co powiesz na to

Na co :?: :?: :?: