Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Dziwny dzwięk przy odpalaniu i gaszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszstkich

otóż od jakiegos czasu podczas odpalania i gaszenia silnika wystepuje u mnie takie dziwne ''chrząkniecie'', nie jest to metaliczny odgłos tylko taki troche głuchy,

dodam że na zimno słychac to mniej na ciepło bardziej ale nie za kazdym razem, tak samo z gaszeniam to sam ale troche mniej znaczy az silnik sie zatrzyma,.

Na pewno nie jest to klapa gasząca itd, dodam ze silnik jak odpali pracuje równiutko i cicho tak jak powienien,.

Myslałem nawet juz obsłuchiwałem silnik z kazdej strony a kumpel odpalał, i pytanie czy to możliwe zeby to była poduszka pod silnikiem od strony kierowcy???

a tak nawiasem po co w poduszkach sa czujniki z przewodami podłaczonymi do całej wiazki elektrycznej????

dzzieki za info

pozdo

Opublikowano

o poduszcze był juz temat poszukaj masz automat czy manual ??

Opublikowano

Kolego ja miałem to samo u siebie i okazało się że to napinacz paska alternatora się skończył i obudowa aluminiowa uderzała o drugą

powiem ci tylko tyle że musisz wyjechać z całym przodem i popuścić pompę od klimy więc życze ci kolego miłego popołudnia i wszysko będziesz miał z bańki no i

jeszcze twój portfel będzie szczuplejszy o jakieś 400 zł

Powodzenia

Opublikowano
  • Autor

o poduszcze był juz temat poszukaj masz automat czy manual ??

manual kolego, wiem czytałem troche o poduszkach ale i tak ten dzwiek ma na to nie pasuje, no chyba ze dobiego ze środka poduszki????[br]Dopisany: 26 Luty 2010, 21:09_________________________________________________

Kolego ja miałem to samo u siebie i okazało się że to napinacz paska alternatora się skończył i obudowa aluminiowa uderzała o drugą

powiem ci tylko tyle że musisz wyjechać z całym przodem i popuścić pompę od klimy więc życze ci kolego miłego popołudnia i wszysko będziesz miał z bańki no i

jeszcze twój portfel będzie szczuplejszy o jakieś 400 zł

Powodzenia

o o to mi chodziło jakaś konkretna mysl, sprawdze napewno juz jutro, mówisz że trzeba rozwalac cały przód???? ale do sprawdzenia naciagu tego paska wystarczy tam rekę włożyć????

no a z innej beczki co z tymi przewodami do poduszek po co to tam jest?????

Opublikowano

gdyby coś nie tak było z poduchą to byś to wiedział po to są te czujniki.

Opublikowano

to co kolega klaus31183 pisał o napinaczu to prawda ale zanim kupisz to się upewnij bo 400 zł drogą nie chodzi, jak zdejmiesz przód i wszystkie osłony z silnika to niech ktoś ci dosłownie na sekunde odpali silnik a ty w tym momencie patrz na ten napinacz jak w trakcie odpalania i gaszenia bardzo nim szarpie (u mnie uderzał o blok silnika) to jest do bani

Opublikowano
  • Autor

to co kolega klaus31183 pisał o napinaczu to prawda ale zanim kupisz to się upewnij bo 400 zł drogą nie chodzi, jak zdejmiesz przód i wszystkie osłony z silnika to niech ktoś ci dosłownie na sekunde odpali silnik a ty w tym momencie patrz na ten napinacz jak w trakcie odpalania i gaszenia bardzo nim szarpie (u mnie uderzał o blok silnika) to jest do bani

dzis zagladałem zciagnałem osłony i z lewej ten pasek widać, kumpel odpalał i gasił a ja słuchałem i patrzyłem i prawie na pewno to jest to, pasek sam w sobie nie jest za mocno nasiągniety a jak sie odpala to trzepie sie na boki i równoczesnie z tym trzepaniem wystepuje ten dzwięk.

pytanie czy ten napinacz może sie rozwalic do konca i spowodowac spadniecie paska???? może ma ktos zdjecie tego usrojstwa????

dzieki za info i odpowiedzi

Opublikowano

pytanie czy ten napinacz może sie rozwalic do konca i spowodowac spadniecie paska???? może ma ktos zdjecie tego usrojstwa????

dzieki za info i odpowiedzi

W wielu przypadkach tak się dzieje - więc szukaj już napinacza :hi: