lolz85 Opublikowano 28 Lutego 2010 Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam . Szukalem cos podonego ale nikt raczej czegos takiego nie mial jedynie duzo watkow o zaworze z aktywnym weglem jest . Wiec objawy takie . 1 -Gdy auto zimne bez problemu reaguje na gaz w momencie kiedy sie nagrzeje od 2 -4 tys obrotow muł straszny wczesniej tego nie bylo . i gdy staje na swiatlach faluja obroty okolo 5sek az sie ustabilizuja 2 - po zakonczonej jezdzie widze ze wycieka paliwo z odpływu z prawej strony auta jak sie nie myle ze ziornika od zaworu z wegla aktywnego 3 - zczytalem blad 561 odrazu napisze ze moja sonde wymienialem , pompe paliwa tez... maja ponad rok czasu bo mi padly niestety ...przeplywomierz ok przepustnica czyszczona adaptacja zrobiona 4 - nie slysze cykania zaworu z aktywnym weglem na postoju kiedys bylo slychac w srodku kabiny charakterystyczne "cyk cyk " a teraz ani razu i moje pytanie zeby zapewnic mnie o uszkodzenie zaworu z aktywnym weglem ? ze paliwo wycieka ? przewody nie sa przytarte albo uszkodzone ...
ROBERT Opublikowano 28 Lutego 2010 Opublikowano 28 Lutego 2010 561 - - - - - 0231 Krańcowa regulacja składu mieszanki - uboga > ciśnienie paliwa, EVAP, pompa, MAF, wtryskiwacz Jeżeli zawór nie cyka to sprawdź czy dostaje napięcie na wtyczkę, jeżeli dostaje to niestety jest uszkodzony, możesz spróbować go przeczyścić , czytałem, że ktoś potraktował go WD40 i "zmartwychwstał"
lolz85 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Opublikowano 28 Lutego 2010 dzieki o tym wd40 ze probowali nie wiedzialem bledy wlasnie zczytalem ale niestety on o niczym konkretnym nie mowi.... a juz raz zauwazylem ze zawor nie cykal dopiero po jakims czasie uslyszalem znowu cykanie ... ale jest to mozliwe zeby ze zawor nie wyciagal opar to przeleci paliwo przed zbiornik na ziemie pod auto ?
ROBERT Opublikowano 28 Lutego 2010 Opublikowano 28 Lutego 2010 No nie bardzo chyba, że jakaś nieszczelność Odkręć korek wlewu paliwa i pojeździj bez korka
lolz85 Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Opublikowano 1 Marca 2010 jesli chodzi o te paliwo pod autem to widze jak kilka lub kilkanascie kropel spadnie ogolnie widac plame na ulicy jak jest po deszczu ... nie jest tego az tak wiele ale zawor zajmuje sie oparami benzyny wiec jestem ciekaw co to ... nic ...dzisiaj sprobuje go ozywic
Rekomendowane odpowiedzi