Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Kontolka Oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!!! potrzebuje informacji na temat żółtej kontrolki konewki oleju z zygzakiem pod spodem i napisem sensor. Pewnie juz gdzies bylo to poruszane ale potrzebuje szyko info jutro mam kontole techniczna i jestem w kropce, nie mam pojecia co to jest, moja ksiazka jest po Hiszpansku i niemoge sie rozszyfrowac. Dzienks

Opublikowano

jezeli masz stan na bagnecie to walniety jest czujnik poziomu oleju, jest on w misce olejowej - koszt 100zł

Opublikowano
  • Autor

czyli to tylko kontrolka stanu oleju

Opublikowano

primo to sprawdz stan oleju

Opublikowano

oczywiście, pod warunkiem że stan oleju na bagnecie jest ok, toż to oczywista oczywistość :wink4:

Opublikowano

Ja mialem to samo.. poziom oleju sie zgadzał ,zadnych wycieków a pokazywał sie komunikat niski poziom oleju :) wymienilem czujnik oleju w smarowniczce i grało i koszt samej czesci to 80 zł::)

Opublikowano

To ja sie podlacze do tematu...

Chodzi o to ze poczatkowo rowniez zapalala mi sie na fisie ta pomaranczowa kontrolka z napisem sensor, aczkowlwiek gdzies wyczytalem ze jest to czujnik cisnienia oleju. Pierwsze co zrobilem to podjechalem do mechaniora zeby sprawdzic cisnienie w silniczku - okazalo sie ze moze nie idealne ale spokojnie w normie. Swierdzilem wiec ze do wymiany skoro sam czujnik bagatela kosztowal 12 zl :D

Problem w tym ze nastepnego dnia pojechalem w trase i po okolo 70 km wlaczyla mi sie czerwona konewka... :/ Tz zapalala sie i gasla - strasznie upierdliwe, tybardziej wlasnie ze cisnienie jest sprawdzone i poziom oleju jest pod maxa.

Czy to rowniez jest problem zwiazany z tym czujnikiem pod miska olejowa? Niestety troche drozszym... :/

Mam nadzieje ze to nie bedzie typowy problem elektryczny bo znalezc dobrego elektromechanika jest naprawde ciezko :/[br]Dopisany: 03 Marzec 2010, 18:31_________________________________________________Ok, jak sie okazlo mechanik pomienil mi czujniki aczkolwiek ten nowy zupelnie do mnie nie pasowal mial byc 0.85-1.05 bar a wsadzil 1.6-2.0 bar - rozne paramtery cisnieniowe (wg Etki).

Wiec teraz pytanie jest nastepujace czy to jest mozliwe ze zlota kontrolka jest problemem zwiazanym z czujnikiem pod miska olejowa, a czerwona za ten nieprawidlowy czujnik cisnienia? Dzisiaj spowrotem zmieniam czujnik cisnienia na prawidowly ale nie chce zeby ponownie mi sie w trasie zalaczyl. Z czujnikiem poziomu jest troche gorzej bo kosztuje sporo i przydaloby sie przy okazji olej zmienic ale pomysle o tym w przeciagu 2-3 tyg - narazie ten komunikat az tak straszny nie jest...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Mam podobny problem z audi awx 130 km a mianowicie:

Po uruchomieniu silnika i powyzej 2tys obrotow zapala sie czerwona kontrolka oleju i 3 razy piszczy i juz nie gasnie.

Sprawdze bylo cisnienie oleju, odpinałem obydwa czujniki przy misce olejowej oraz przy filtrze, zdejmowalem także kleme i nadal bez zmian.

Stan oleju ok ani nie przybywa ani nie ubywa.

Co moze byc przyczyna?

Z gory dziekuje bardzo za pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mam podobny problem z audi awx 130 km a mianowicie:

Po uruchomieniu silnika i powyzej 2tys obrotow zapala sie czerwona kontrolka oleju i 3 razy piszczy i juz nie gasnie.

Sprawdze bylo cisnienie oleju, odpinałem obydwa czujniki przy misce olejowej oraz przy filtrze, zdejmowalem także kleme i nadal bez zmian.

Stan oleju ok ani nie przybywa ani nie ubywa.

Co moze byc przyczyna?

Z gory dziekuje bardzo za pomoc.

powodem prawdopodobnie bedzie pompa oleju, jesli w Twoim autku wystepuje :wink4: czasem wystarczy smog wyczyscic czasem tylko wymiana