Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Światła STOP w miejscu św. przeciwmgielnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaj...ty patent :kox:

U mnie też niedługo będzie rezanko :naughty:

Cóż za podnieta...?! :kox:

:polew:

• 1 rok później...
Opublikowano

operacja udana :decayed: pacjent żyje :wink: pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

podpowiem ze przy rozbieraniu kostek a konkretnie wyciąganiu pinów przyda się zaostrzony spinacz biurowy, wciskamy go pod zacisk z stosunkowo dużą siłą a konektor napewno podda się bez bicia :naughty:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej, ogarmial ktos stop i z pozycja i z przeciwmgielnym?

Prosciej mowiac, jak wcisne stop, chce, zeby swiecily dwa paski... ten przeciwmglowy tez.

Jak to kabelkowo zrobic?

---------- Post dopisany 21-11-2013 at 08:23 ---------- Poprzedni post napisany 19-11-2013 at 16:51 ----------

Rozumiem, że muszę sam to rozkminić :P

Chyba bez diody się nie obędzie, żeby szedł przepływ tylko w stronę ze stopu-na p.mgielne... a nie na odwrót...

Punktem wyjścia będzie zatem mod z tego tematu, a później zacznę rzeźbienie :P

---------- Post dopisany 16-02-2014 at 14:31 ---------- Poprzedni post napisany 21-11-2013 at 08:23 ----------

Pierwszy etap z glowy... Konektory zamienione... Do podwojnego stopu trzeba bedzie diode wlutowac miedzy kable... Poszykam jaka dawalem w poprzednim aucie i obadam tutaj... Ale to jak juz slonko bedzie prazyc :) teraz za zimno pod chmurka jeszcze

Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Hej, ogarmial ktos stop i z pozycja i z przeciwmgielnym?

Prosciej mowiac, jak wcisne stop, chce, zeby swiecily dwa paski... ten przeciwmglowy tez.

Jak to kabelkowo zrobic?

---------- Post dopisany 21-11-2013 at 08:23 ---------- Poprzedni post napisany 19-11-2013 at 16:51 ----------

Rozumiem, że muszę sam to rozkminić :P

Chyba bez diody się nie obędzie, żeby szedł przepływ tylko w stronę ze stopu-na p.mgielne... a nie na odwrót...

Punktem wyjścia będzie zatem mod z tego tematu, a później zacznę rzeźbienie :P

---------- Post dopisany 16-02-2014 at 14:31 ---------- Poprzedni post napisany 21-11-2013 at 08:23 ----------

Pierwszy etap z glowy... Konektory zamienione... Do podwojnego stopu trzeba bedzie diode wlutowac miedzy kable... Poszykam jaka dawalem w poprzednim aucie i obadam tutaj... Ale to jak juz slonko bedzie prazyc :) teraz za zimno pod chmurka jeszcze

właśnie pomyślałem o tym samym, żeby było jeszcze jasniej jak hamujesz:naughty: ale jeszcze to przemyśle

jutro sie zabieram za przekładke pinów. ciekaw jestem co tam poprzedni właściciel zamotał montując hak, bo widziałem że przy lampach jakaś ro***erducha jest :decayed:

Opublikowano

Kolego j4s2c2vr i misiek9980 jak wam uda się to ogarnąć wrzućcie jakieś foto bo sam chetnie bym takie coś wymodził. Przyczym nasuwa się jeszcze jedno pytanie: jak wygląda temat przeciwmgielnych w takich 2 paskach stopu ??

Opublikowano

Przeciwmgielne zostaja bez zmian... Jak wlaczysz, to tak jakby jeden pasek stopu swiecil caly czas... ;)

Opublikowano

No efekt będzie lepszy z pewnością:wink:.Też czekam na foty:decayed:

Opublikowano
Kolego j4s2c2vr i misiek9980 jak wam uda się to ogarnąć wrzućcie jakieś foto bo sam chetnie bym takie coś wymodził. Przyczym nasuwa się jeszcze jedno pytanie: jak wygląda temat przeciwmgielnych w takich 2 paskach stopu ??

Kolegi Michał od nas z klubu z Sosnowca ma tak zrobione.

Dawał diode od stopu na przeciwmgielne, wtedy miał 4 stopy, a przeciwmgielne po staremu...

---------- Post dopisany at 16:56 ---------- Poprzedni post napisany at 16:53 ----------

http://a4-klub.pl/b5-a4-s4-rs4-74/b5-avg-lichtsilber-madafaka-michal-89946/

Opublikowano

Dokladnie tak... Dioda idzie miedzy te kable co zamienialismy i tyle :)

Tylko odpowiednia diode trzeba dobrac i wmontowac dobra strona ;)

Opublikowano

.

Edytowane przez Michał

Opublikowano

czyli w lampie kierowcy dioda a w lampie pasażera drucik? i jedna dioda eliminuje problem?:whistling:

Opublikowano

.

Edytowane przez Michał

Opublikowano
nie, tylko dioda w jednej lampie, druga bez mostkowania ścieżek

I druga lampa ma dwa stopy po zmostkowaniu tylko jednej? :kox:To mnie teraz zdziwiłeś....

Opublikowano

Pewnie w lampie po stronie kierowcy przychodzi główna wiązka. To samo miałem w 306tce.

Opublikowano

Koledzy z tego co wiem to światło przeciwmgielne w b5 jest w orginale jedno ( po stronie lewej), u mnie żeby mieć 2 światła stopu musiałem troszke pofrezować w innym wypadku nie dało sie zamontowac żarówki w prawej lampie.

Opublikowano

Hehe... Bo pierwszy mod to zrobienie symetrycznych przeciwmgielnych :) w innym temacie opisane ;)