Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFF] Kilka pytań z podstaw na temat 1.9tdi 90hp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako początkujący użytkownik mam kilka ważnych pytań. Mam audi a4 1.9tdi 90hp i to mój pierwszy samochód z silnikiem diesla.

1. Przy jakich obrotach najlepiej zmieniać biegi na 2>3>4>5.

2. Na jakich biegach jeżdzić z prędkością 50km/h oraz 90km/h

Teraz pytanie z innej beczki

1. Jakim domowym sposobem i za pomocą jakich środków za niewielkie pieniądze pozbyć się drobnych rys na karoseri.

[mod]pytanie do innego działu[/mod]

Opublikowano

jeżeli silnik jest niedogrzany to nie przekraczaj 2 tys. obr.

jak złapie 90st to ciś go ile chcesz raczej max do 4 tys - to bedzie tylko zależało potem od spalania

i przeczytaj se 10 przykazań diesla

[mod]odpowiedzi tylko na temat adekwatny do Działu[/mod]

Opublikowano

ja moja krece max do 3,5 tys pozniej zaczyna sie zamulanie.pamietaj zeby nie zylowac auta zanim temperatura nie skoczy do 90.no i jak poszalejesz troche to zanim zgasisz silnik odczekaj na luzie ok 1 minuty zeby wystudzic turbine.

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki wielkie. Te 10 przykazań diesla wydrukuje sobie i powiesze w samochodzie.

Opublikowano

Panowie-odpowiadamy tylko na temat adekwatny do działu-posty nie na temat zedytowałem i/lub usunąłem

Opublikowano

Panowie-odpowiadamy tylko na temat adekwatny do działu-posty nie na temat zedytowałem i/lub usunąłem

No bez przesady, nie wylewajmy dziecka z kąpielą, czasami warto nowych forumowiczów naprowadzić na właściwy trop :)

Wracając do tematu, z 1 na 2 można zmienić przy 2000 obrotów, ale z 4 na 5 to nawet na ciepłym motorze jest to męczenie silnika, chyba że w celu hamowania silnikiem :)

Opublikowano

No bez przesady, nie wylewajmy dziecka z kąpielą, czasami warto nowych forumowiczów naprowadzić na właściwy trop

Regulamin dokładnie mówi gdzie umieszczec wątki,w jakich działach-sprawy dotyczące silnika diesla w tym dziale,inne w innych,fajnie,że ktoś dba o nowych,ale to można zrobić na PW :wink4:
Opublikowano

i przeczytaj se 10 przykazań diesla

odpowiedzi tylko na temat adekwatny do Działu

[mod]tego nie neguję :wink4:[/mod]

to była odpowiedz adekwatna do działu

z 1 na 2 można zmienić przy 2000 obrotów, ale z 4 na 5 to nawet na ciepłym motorze jest to męczenie silnika, chyba że w celu hamowania silnikiem :)

2000 obr to nie jest żadne męczenie silnika, mi automat zmienia przy 1600

Opublikowano
  • Autor

Dobra zadałem nie właściwe pytanie moderator je usunął ale sie dowiedziałem co i jak. Nie ma pytania nie ma tematu. A te 10 przykazań bardzo mi sie przydało. A jak zmieniam bieg to czuje jak go troche rzuca i myślałem ze jest za mało obrotów. Zmieniam tak wszystkie biegi w granicach 2tyś. W sumie sprzęgło troche jest wysoko i niemoge sie przyzwyczaić tak jak do troszke małej mocy w 90 konnym dieslu.