Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Skalowanie wskazówki prędkościomierza - jak zrobić ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem własnie po wymianie licznika na angola z dodatkowymi zegarkami (ładowanie i olej). Czeka mnie przełożenie tarczy prędkościomierza i moje pytanie jak zamocować wskazówkę żebby nie było przekłamań prędkości ??

W starych podczas testu na VAG wszystko ustawia się w pion, w angolu wskazówka prędkościomierza jest delikatnie odchylona w stronę nizszej prędkości.

Czy wskazówkę mocuje się w momencie gdy stoją w spoczynku czy po podłączeniu VAG i wszystkie maja byc na środku??

Ewentualnie jak najprościej do tego podejść żeby nie eksperymentować na dużo.

Opublikowano

Jeżeli chcesz zmieni sam cyferblat to kicha, angol ma inny licznik i nigdy nie pokaże dokładnie szybkości bo inaczej ma stworzony podział. Czeka Cię wymiana na europejczyka

Opublikowano
  • Autor

Skalowanie powiodło się.. :)

Co do tarczy to w przedliftowych zegarach tarcze sa praktycznie identyczne i można spokojnie podmienić.

Opublikowano

To jeszcze napisz jak to zrobiłem bo w sumie temat bez odpowiedzi końcowej zostawić trochę szkoda...

Opublikowano

Żadna tajemnica, po prostu kolega przekodował Vagiem mile na km i angol stał się europejczykiem, no przynajmniej w tym przypadku. Sam przecież napisał, że w zegarach "przedliftowych" (tzn. przed pierwszym liftem) licznik jest wyskalowany tak samo w milach jak i w kilometrach. Co do ustawienia wskazówki to ja zawsze ustawiam przy wyłączonym liczniku na "0 km/h". Podczas testu Vagiem, wskazówka zawsze jest lekko odchylona, przeważnie ponad 100km/h.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie...wskazówka musi byc delikatnie odchylona w lewo, tak jak było w oryginalnych europejskich... najlepiej najpierw przetestowac stare i porównać. tarcze są tak samo wyskalowane, oczywiście diesel na diesel. Podam, że w zegarach przedliftowych UK-NSI nie da się zmienić mil na km po przez kodowanie, działa tylko w VDO.

Opublikowano

(...) Podam, że w zegarach przedliftowych UK-NSI nie da się zmienić mil na km po przez kodowanie, działa tylko w VDO.

potwierdzam, Vag-com tego nie potrafi :wallbash: