mb83 Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 Kupiełm niedawno Audi A4, 2.0 TFSI. Podobno super silniki. Zrobiłem juz nim koło 3tysięcy km. Wszystko super tylko, że strasznie bierze olej a komora silnika jest coraz bardziej nim zachlapana. Czy te silniki poprostu lubią olej? Gdzie szukać wycieku? Problem z uszczelką pod głowicą? Unikam ASO jak ognia ale chyba będę na nie skazany... Prosze o pomoc.
Dev Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 podjedz na warszawski spot, tam Koledzy na pewno wskażą Ci konkretny warsztat jeżeli ubywa oleju i silnik jest cały nim zawalony to chyba sprawa jest prosta masz gdzieś wyciek i tyle
Buba Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 duzo tego oleju?? jedz na myjnie, dobrze umyj silnik i zaraz zlokalizujesz gdzie jest wyciek
mb83 Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Opublikowano 7 Marca 2010 Dzięki, zaraz tak zrobie. Tak jakby ktos rozpylił mgiełkę z oleju i wszystko nim pokrył. W niektórych miejscach są większe plamy. Zaraz wezmę karchera i dokładnie wymyję silnik. Zrobię rundkę i zobaczę... kurcze troszkę sie wystraszyłem.
Dev Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 pościągaj wszystkie plastikowe osłony, uwazaj na elektrykę
Buba Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 tylko sama woda to nie zejdzie, uzyj jakiegos siuwaxu do mycia silnikow. karcher nie bardzo bo za duze cisnienie i rozwalisz/zalejesz przewody
GRazny Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 ja się boję że on już z tej myjni nie wróci... lepiej środek do mycia silników i woda przelewowo lub gąbką, a nie pod ciśnieniem...
Buba Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 ja się boję że on już z tej myjni nie wróci... lepiej środek do mycia silników i woda przelewowo lub gąbką, a nie pod ciśnieniem...
mb83 Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Opublikowano 7 Marca 2010 hehe spoko:) za dużo tam przewodów na karchera :> Przetarlem wszystko szmatką, wali z pod głowicy albo z uszczelki z pod tej plastikowej osłony... Zobaczę jak się przejadę. Wszystkie śrubki torx 30, którymi ta plastkowa osłona była przykręcona były luźne, podokręcałem i zobaczymy jak będzie. Autko było serwisone w ASO i tylko tam... kurde a niektóre śrubki palcami mogłem ruszyć. Masakra jakaś.
Buba Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 teraz pojezdzij i zobaczysz gdzie najwiecej leci
Dev Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 hehe spoko:) za dużo tam przewodów na karchera :> Przetarlem wszystko szmatką, wali z pod głowicy albo z uszczelki z pod tej plastikowej osłony... Zobaczę jak się przejadę. Wszystkie śrubki torx 30, którymi ta plastkowa osłona była przykręcona były luźne, podokręcałem i zobaczymy jak będzie. Autko było serwisone w ASO i tylko tam... kurde a niektóre śrubki palcami mogłem ruszyć. Masakra jakaś. poprzedni własciciel juz tam musiał grzebac skoro wszystko luzne zobaczył co sie dzieje i pozakładał z powrotem nie informując Cie o tym dla mnie to zwykłe skur.....o, które zawsze tępie i piętnuję u mnie by to nie przeszło :baseball: :baseball:
garmin Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 Z myciem uwaga, mnie ta przyjemność kosztowała 2000 :)Wymiana wszystkich cewek i świec.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi