Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Zmieniłem Amory i...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie zmieniłem amortyzatory tylne (sachs-gaz) - ok roznica w jeździe za***ista , ale zmieniłem tez z przodu i .... albo mam złudzenie i już się nie mam do czego przyczepic albo wyzej lekko mi stoi przod niz przed wymiana mozliwe jak nie zmienialem sprężyn. Amorki wstawiłem olejowo gazowe Bilstein i nie byly takie twarde zeby na tyle co trzeba auto sie nie opuscilo czy to mozliwe ze od samych amorów może lekko wyżej stać? czy się czepiam ? i powiem szcze roznica za***ista jak zmieni sie amory :)) a może coś źle złożyli mi?

Opublikowano

w sumie twardy amor, mógłby minimalnie unieść w górę jak stary był wyklepany, ale w Twoim przypadku myślę, że tylko złudzenie

dla pewności najlepiej pomierzyć wysokości przed i po założeniu

Opublikowano

Kolego, bawiles sie sam, czy robili to fachowcy?

[Glownie chcialem wiedziec, ile to kosztuje, i czy zwykly smiertelnik dalby rade sam to zrobic?] :hi:

Opublikowano
  • Autor

bawilem sie sam bo sie własnie tym zajmuje :) a bez maszyny albo dobrych sciagaczy tego nie zrobisz ja mam akurat w warsztacie szwagra Maszyne za***ista Bety i poszło jak spłatka ale bez niej byloby ciezko a jesli chodzi o same wyjecie amorów z auta to PIKUS[br]Dopisany: 15 Marzec 2010, 12:47_________________________________________________SLuchjcie jednak stoi duzo wyzej bo mam zdjecia przed i stoi wyzej nie wiem czemu a d*pa znowu stoi nizej mnie to tak wnerwia ze szok powiedzcie co mam zrobic zeby dupka stala wyzej a przod lekko nizej ?? od samego poczatku mialem problem z tylem wstawilem gaz i napewno jest troche ciezszy ale popatrze na inne jezdzace po drogach to ladnie stoja. na tył wstawilem gazowe amory Sachs a przod gazowo olejowe bilstein jezdzi sie fajnie ale wyglad to taki sobie chcialbym przod lekko obnizyc a tyl podniesc !! nie wiem wstawic komlet od 1.9TDI czy jak !! one tak ladnie wszystkie stoja !! doradzcie mi co i jak

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam kolego. Swojego czasu zakladalem bilsteiny do bmw 7 i po wymianie tez przod poszedl w gore, amory standardowe. W sumie to juz nie pierwszy raz slysze ze po zamontowaniu bilsteinow przod poszedl w gore - widocznie wynika to z budowy amortyzatora.

Opublikowano

U siebie wymieniłem z przodu na Bilsteina i mam to samo - przód poszedł w górę delikatnie. Widocznie taki urok tych Bilsteinów....(dodam tylko ze u siebie mam B5)