nanika Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 Tak jak w tytule uszkodzona szyba/pęknieta/ w czasie naprawy auta w warsztacie mechanicznym.Właściciel warsztatu mówi ze to nie on ,że ja już tak przyjechałem .Wezwałem policje, ale umyła ręce .Co mam zrobić?AC nie posiadam.Dogadać sie z właścicielem nie mogę powiedział że ,,mama się pocałować ,,:shocked:Radzcie co mam robić???Gdzie sie udać ???Z kim rozmawiać??? ,Gdzie dochodzić swoich praw????
Nosfer Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Jedyna opcja to skierować sprawę do Sądu. Nie zmusisz go, żeby Ci zapłacił - więc to jedyna opcja. Kwestia dowodowa w sądzie - nieco skomplikowana. A może masz jakieś dowody sprzed szkody ?
nanika Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Sprowę załatwiłem polubownie 50% na 50% .Ale ten warsztat nie zobaczy już mnie i moich kolegów i znajomych.
fayera Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Miałem tak 4 lata temu w golfie3.Pojechałem wymienić olej-filtry i po przyjezdzie do domu rozmawiając z kumplem dopiero on zauważył,że prawy róg mam prakrycznie w drobnej pajęczynie-prawdopodobnie zostawił klucz na podszybiu. Nie pojechałem już tego dnia do tego warsztatu bo całą noc nie spałem i byłem padnięty. Pojechałem następnego dnia-gościu który mi wymieniał wszystkiemu zaprzeczył, wmawiając mi bezczelnie,że musiałem już przyjechać z taką szybą,jego szef sam nie wiedział co o tym powiedzieć,mało nie doszło do rękoczynów dopiero jego żona była na tyle rozsądna,że wkroczyła do akcji i zgodziła się na wymianę szyby na koszt zakładu,chociaż zle zrobiłem,że nie pojechałem tego samego dnia. Jedyne za co zapłaciłem to przy okazji wymienili mi filtr kabinowy :> No ale w Twoim przypadku to chociaż dobrze,że poszło pół na pół bo szkoda czasu na sądy a i to różnie mogłoby się skończyć.
Rekomendowane odpowiedzi