Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Brakuje mocy- czy to turbo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegos czasu brakuje mi momentu. Na 2 po wcisnieciu gazu autko tracilo trakcje. dodam ze po tuningu i Rogala jezdzilo super. ostatnio zawiesilo mi sei turbo. zgasilem i po ponownym odpaleniu ok. ale wciaz nie ma mocy. co to moze byc. gdzie sie udac by sprawdzili w wawie?

Opublikowano

zrób logi,posprawdzaj węzyki,potem napisz co wyszło i będziemy rozmawiać,a nie zgadywać...

Opublikowano

robiles u Rogala to jedz zeby sprawdzili co sie dzieje. przyczyn moze byc co najmniej kilkadziesiąt

Opublikowano

zgasilem i po ponownym odpaleniu ok. ale wciaz nie ma mocy.

tzn ok czy nie ma mocy ... ?

Opublikowano
  • Autor

niby turbo działa ale jeździ jak przed modyfikacja czyli wól:)....mowie wam do dobrego szybko sie można przyzwyczaić...musze jechac jak tylko bede mial czas by na kompa podlaczyli moze cos wyjdzie...

Opublikowano

a blad jakis nie wyskoczyl? moze kierownice sie zapiekly po prostu.

Opublikowano
  • Autor

bledu brak. na czwartek jestem umowiony to zobaczymy...

Opublikowano

ja miałem to samo.wychodził błąd sterownik podciśnienis a okazało się,że kierownica się zacina i traci moc.zrobiłem turbinke i śmigam dalej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

bylem na kompie brak błedów....przejechal sie i smigal jak dawniej....zero przyczyny a teraz znów wól....raz dobrze raz zle i cos pedal miekki sie robi chamulca...podobno moze to byc jakas papa podcisnienia...? ktora rowniez posrednio polaczona z turbina....??

a i jeszcze teraz wspomaganie przy najdrobniejszym ruchu piszczy cos niemilosiernie przy karzdym skrecie...

Opublikowano
:polew: napinacz paska plus pompa podcisnienia
Opublikowano

Ja teraz w swoim AEB 1.8T 150PS też mam problem :/ Wrzucam 1... w miarę ok, wrzucam 2 gaz do dechy a samochód się zbiera jakby jechał na 4-ce :/ masakra :/ Też nie wiem co może być tego przyczyną. Może TURBO padło :/ Bo jak wrzucam go na obroty 3.5 - 6.0 tys to wogóle nie ma doładowania z turbiny ;( Ale turbo włącza się od 3.5 tys, to czemu auto muli już od początku??

Ps. Co do piszczenia w kierownicy to tak jak kolega wyżej pisze - to napinasz paska.

Pozdro!!

Opublikowano
  • Autor

umówiłem sie na pompe podciśnienia i odrazu zobacza czy to nie napinacz..mam nadzieje ze pompa pomoze bo wydatek znaczny powyżej tysiaca....plus pewnie ten napinacz i mam nadzieje ze nic z zawieszeniem,,,

Opublikowano

hahaha ale ktos dowalil cene

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

pisze ponownie....niestety rolki pompa paski wymienione i moc dziwnie wróciła i znów zniknęła....a robiłem to w warsztacie kolo rogala tam gdzie tuning robiłem...pomocy co to możne byc..[br]Dopisany: 21 Lipiec 2010, 19:19_________________________________________________dzisiaj znów jest mozaika raz mam pelna moc az milo jak traci trakcje a potem znow brak...pomocy rodacy co to moze byc??

Opublikowano

zrob pelna diagnostyke ... ciezko cos wywrozyc z Twoich opisow ...

Opublikowano
  • Autor

pełną diagnostykę tzn. prosze w punktach by wyraźnie zasegurowac mechanika...

Opublikowano

pełną diagnostykę tzn. prosze w punktach by wyraźnie zasegurowac mechanika...

tu masz wzorowo zrobiona diagnostyke ....

-> http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=144207.0

Opublikowano
  • Autor

Nie jestem ekspertem od diagnostyki i musial bym dużo poczytać na ten temat wiec mam pytanie gdzie w Wawie zrobia mi rzetelna diagnostykę. Dodam ze podpinali mi już go pod kompa i nic nie wykryli tylko kase wzieli....

Opublikowano

Nie jestem ekspertem od diagnostyki i musial bym dużo poczytać na ten temat wiec mam pytanie gdzie w Wawie zrobia mi rzetelna diagnostykę. Dodam ze podpinali mi już go pod kompa i nic nie wykryli tylko kase wzieli....

piszesz ze robiles program u Rogala no to chyba wiesz gdzie podjechac na diagnostyke ...

Opublikowano
  • Autor

tak bylem w warsztacie obok rogala i tam mi podobno podpinali pod kompa jak robiłem pompę podciśnienia i nic nie wykryli....może faktycznie trzeba było iść od razu do niego....a moze kotos zna kogos na mokotowie lub bialolece co jest w stanie rzetelnie program sprawdzić??