Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Opony barum bravuris 2 205/55/16 czy ktos ma takie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukałem opini na temat tych opon, ale znalazłem tylko szczatkowe informacje. Czy ktoś ma takie oponki, a jesli tak to co o nich myślicie? chodzi mi głównie o hałaśliwośc tych opon , ale ucieszą mnie też inne opinie.

Opublikowano

:hi:

miałem te oponki trzymają sie fajnie a w deszczu jazda rewelacyjna nawet w ulewie niestety troche je słychać miałem je w oplu, vectra combi jest lżejsza od a4 więc pod większym ciężarem hałas może sie zwiększyć w skali od 0 do 10 daje 7

Opublikowano
  • Autor

no właśnie tym się martwię bo felgi 16 dopiero teraz kupiłem, a wczesniej miałem 205/60/15 barum bravuris i były ok poza tym że były dosyć głośne. Ciekawy jestem czy barum bravuris 2 w rozmiarze 205/55/16 też będą takie głośne. Zależy mi na tym żeby w aucie było cicho, bo jakiekolwiek hałasy strasznie mnie wpieniaja. A jeśli nie barumy to co polecacie w cenie do 250 zł za szt- oczywiście nowe.

Opublikowano

strasznie glosne...

Opublikowano

zrobisz na nich ok 40-50 tys km

Opublikowano
  • Autor

a co powiecie na temat kumho ecsta ku31. wygladają nieżle i sprawdzałem opinie to duzo lepsze niż barum. ktoś to miał. oczywiście opinie o bravuris 2 wciąż mile widziane. Jak ktos ma jakies fajne niedrogie oponki to niech da znac.

Opublikowano

Ja w poprzednim aucie miałem jakieś Barumki, ale szybko się ich pozbyłem bo na mokrym była prawdziwa tragedia... :gwizdanie:

Opublikowano

a co powiecie na temat kumho ecsta ku31. wygladają nieżle i sprawdzałem opinie to duzo lepsze niż barum. ktoś to miał. oczywiście opinie o bravuris 2 wciąż mile widziane. Jak ktos ma jakies fajne niedrogie oponki to niech da znac.

Mam Kumho Ecsta KU31 tylko że 225/40/18 i nie kupił bym innych opon - trakcja na mokrym i suchym bardzo dobra, nie są głośne, przejechałem na nich już jeden letni sezon i wszystko ok.

Jedyne ale to to, że zrobie na nich 2 sezony i będę musiał zmienić komplet z przodu, tył powinien starczyć na 3 sezony.

Opublikowano

Miałem Barumy w tym rozmiarze ale nie pamiętam któy model czy bravuris czy bravuris 2. Jak dla mnie zdecydowanie za głośne. Na przodzie przejechały jakieś 30 tys.

Opublikowano

miałem w innym rozmiarze i lipa totalna :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

teraz w "motorze" ukazał się test opon letnich i są barum bravuris 2 tylko że w rozmiarze 195/65/15 i przyznam szczerze, że wypadły niezle. już je kupiłem. dam znać jak sie sprawuja.

Opublikowano
  • Autor

ja osobiście bym nie radził bieżnikowanych. Kolega kupił żonie bieżnikowane do peugota 206 i nie dość że przez cały okres eksploatacji strasznie huczały i wyły to jescze po około roku na dwóch wyszły bąble.Barzdo narzekał na nie , a samochód ten raptem przejechał 15 tys w dwa lata. myślę ze do a4 to niestety ale trzeba kupować dobre opony.lepiej chyba za tą cenę kupić jakieś markow używki. Ja zakupiłem barum bravuris 2 205/55/16 91 v i jutro jadę na montaz. dam znać jak się sprawują, a płacę za nie po 195 zł.Przekonał mnie do nich ostatni test opon w "motor". pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czekam na dalsze opinie zastanawiam sie jeszcze nad kupnem tych opon

Opublikowano

Posiadam barum bravuris 2!!! 195/65/15 kupilem 2 tyg temu i naprawde sa niezle... niezbyt glosne.. na wilgotnej nawierzchni super przyczepnosc :) poki co jestem zadowolony

Opublikowano

Ja jeżdzę na 18" 225/40 Kumho Ecsta KU31 i podobnie jak kolega jestem bardzo zadowolony. Zrobiłem na nich około 20 kilku tysięcy i myślę że jeszcze drugie tyle zrobią.

Bardzo fajne oponki. Tylko że ostatnio nie ma na nich dobrej ceny.

Opublikowano

Miałem bravurisy w 15", jeżeli chodzi o trakcję to są OK, niestety trochę głośne :thumbdown:

Opublikowano

Ostatnio mierzyłem dokładnie bieżnik i nie jest tak optymistycznie - oponki są bardzo dobre to fakt ale moj szacowany przebieg na nich to będzie ok 30 - 35tys/km...

Opublikowano

Ostatnio mierzyłem dokładnie bieżnik i nie jest tak optymistycznie - oponki są bardzo dobre to fakt ale moj szacowany przebieg na nich to będzie ok 30 - 35tys/km...

czyli powiedzmy srednio jakiś 1 rok, no może 1.5 :decayed: