Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BNS] Maglownica servotronic / zwykła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszytskich

mam taki problem ze kierownica cizko wraca do położenia zero (3ba jej pomagać), i mam luz na kierownicy oraz stuki słyszalne przy jeździe po nierównosciach a najbardziej słyszalne sa przy podjeżdzaniu pod krawężniki itp... stuki słychac tez bardzo wyrażnie przy szybkich ruchach kierownicą prawo/lewo.... byłem juz u wielu mechaników i nikt nie mówi jednoznacznie gdzie sa te stuki ale wszyscy mówią ze to magiel.. no i musze sie tym zajać i mam nadzieje ze to bedzie magiel, a co wy o tym myslicie?

no ale do rzeczy.... moje pytanie jest nastepujące...

1. mam u siebei servotronic i zastanawiam sie jakie są róznice w maglownicach z i bez systemu servotronic.... ????

2. czy lepiej wymienic magiel na uzywany czy regenerwoać obecny????

3. czy macie moze jakies namiary na firme z wawy lub okolic która ogarnia maglownice i by mi wykonała operacje na maglu???? (wymiany magla lub wymiany i regeneracji)

z góry wielkie dzieki za wszelką pomoc

/pozdro

Opublikowano

Podjedz do wesołej ul. Broniewskiego 26 o ile dobrze pamiętam... Sprawdzą ci wszystko i powiedzą co i jak :good: Ja u nich regenerowałem magiel. Cena 800zł

Bardzo konkretny warsztat i mili ludzie :good: Regen-Auto

Opublikowano
  • Autor

ok wielkie dzięki.... zadzwonei do nich i moze uda sie to ogarnac

/pozdro

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam stuki z malownicy od drugiego dnia kiedy kupiłem auto...

Sprawa się nie pogarsza (wydaje mi się że się wręcz poprawiła troszke- albo się przyzyczaiłem)... narazie odpuściłem i tak jeżdze już półtora roku.

Opublikowano

ja mam stuki z malownicy od drugiego dnia kiedy kupiłem auto...

Sprawa się nie pogarsza (wydaje mi się że się wręcz poprawiła troszke- albo się przyzyczaiłem)... narazie odpuściłem i tak jeżdze już półtora roku.

czyzby drążki :gwizdanie:

Opublikowano

nie. Byłem u dwóch mechaników i w ASO i wszędzie mi potwierdzili że przekładnia musiała się "sprasować" i od tego te stuki...

Opublikowano

nie znam tego okreslenia w stosunku do maglownicy ale ok. moze chodzi o luzy na maglu :mysli: w B5 jest mozliwosc ich zredukowania, nie wiem niestety jak jest w B7

Opublikowano

nie znam tego okreslenia w stosunku do maglownicy ale ok. moze chodzi o luzy na maglu :mysli: w B5 jest mozliwosc ich zredukowania, nie wiem niestety jak jest w B7

ja też nie znałem ale dwie osoby użyły takiego sformuowania...

Zrozumiałem z tego tyle że musiało się to wyrobić i jest luz.

W ASO zaproponowali mi nową przekładnie za astronomiczną kwote.

Pozostali mechanicy zalecili regeneracje

Opublikowano

jak bedziesz kiedys pod samochodem to rzuc okiem na magiel i jesli bedzie na niej od spodu sruba (bodajrze 19-tka) to mozesz sprobowac minimalnie ja dokrecic

Opublikowano

oo.. popatrze

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam te same objawy ale śruby żadnej nie ma, pozostaje regeneracja :mysli: :mysli:[br]Dopisany: 20 Grudzień 2010, 19:28_________________________________________________Witam i jak zrobili ci ten magiel bo ja mam ten sam problem jutro wstawiam auto na warsztat serwis BOSCH ciekawe co powiedzą i czy zrobią odezwie sie :hi: :hi: nara

Opublikowano

oo.. popatrze

A jakby co to polecam http://www.regeneracjaprzekladni.pl/ofirmie.html :good:

Dzwoniłem ale trzeba wyciągnąć magiel z samochodu bo oni nie maią warsztatu cena to 650 zł i trochę nie na rękę :mysli:

Opublikowano

Dzwoniłem ale trzeba wyciągnąć magiel z samochodu bo oni nie maią warsztatu cena to 650 zł i trochę nie na rękę :mysli:

Ale taniej , oczywiście jak ktoś ma garaż (kanał) :confused4:

Jak nie masz takich "luksusów" :kox: możesz podjechać do znajomego mech. i Ci wyciągnie przekładnię :wink4:

Opublikowano

Mam kanał ale jak sie do tego zabrać ja jestem budo ludkiem a nie jakimś szpecem :no:

Opublikowano

Mam kanał ale jak sie do tego zabrać ja jestem budo ludkiem a nie jakimś szpecem :no:

Trochę przej&#ane , ale dałem radę w [b5] :wink4:

Poszukaj w dziale "Warsztat ... " :wink4:

Opublikowano

Nie bo to dużo roboty jest, wole zapłacić a jak coś będzie nie tak to mam kogo gonić :polew: :polew:

Opublikowano

Nie bo to dużo roboty jest, wole zapłacić a jak coś będzie nie tak to mam kogo gonić :polew: :polew:

A ja znowu jak sobie zrobię sam , to wiem ze jest GIT :wink4:

Opublikowano

A ja znowu jak sobie zrobię sam , to wiem ze jest GIT :wink4:

Zgadzam się 100% bo dzisiaj mamy mechaników do bani aydika zaprowadziłem na warsztat i są zieloni mówią ze musi cały dzień stać bo iest zmarzniety [ale fahowcy] zobaczymy jutro czy zrobią jak nie to ku&&a robie chyba sam :thumbdown: :thumbdown:
Opublikowano

... zaprowadziłem na warsztat i są zieloni mówią ze musi cały dzień stać bo iest zmarzniety ...

:polew: