kubik224 Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Witajcie Mam problem z klimą, a mianowicie po zimie przez przypadek załączyła mi się lima i wtedy usłyszałem dziwne dźwięki dochodzące z kompresora. Byłem u gości którzy napełniają klimy i powiedzieli mi że sprężarka do wymiany. Dźwięk przypomina obcieranie ze stukaniem. A pytanie moje to jaką mam sprężarkę jaki model i numer? Mogę podać nr vin jeśli trzeba Dziękuję
majkel_majki Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Zapytaj w dziale Części, tam na pewno pomogą. W sumie najprościej byłoby wziąć auto na kanał i zczytać oznaczenia z tabliczki kompresora.
kubik224 Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Opublikowano 20 Marca 2010 chyba tak zrobię, ale czy w razie wymiany podejdzie inna, czy tylko o takich numerach
majkel_majki Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Powinny pasować od innych 4- cylindrowców, problemem może być ewentualnie inne koło pasowe w dieslu i wyprowadzenia wys/nis ciśnienia dlatego lepiej to sprawdzić. Ogólnie te sprężarki są łatwo dostępne i nie powinno być problemów, serwis klimy tym bardziej nie powinien mieć z tym kłopotów. Na marginesie, nie zakładaj używek bo nigdy nie wiadomo co to jest za padaczka tylko regenerowaną.
kubik224 Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Opublikowano 21 Marca 2010 model hyba taki 8D0 260 805D po regeneracji chcą 550 zł + oddaję stary znalazłem takie coś opłaca się? http://www.motoallegro.pl/item939077211_sprezarka_klimatyzacji_audi_a4_a6.html[/url] lub to: http://www.motoallegro.pl/item939114281_sprezarka_klimatyzacji_audi_a4_a4_avant.html
majkel_majki Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 Numer, który podałeś to numer części VAG, powinien być jeszcze drugi, producenta. Te sprężarki które pokazałeś to jakiś zamiennik Valeo, nie wiem jak z ich jakością, nie piszą też nic o gwarancji warto się dowiedzieć czy i jaką dają. Oryginalnie montowano sprężarki Denso lub Zexel.
kubik224 Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Opublikowano 21 Marca 2010 Numer, który podałeś to numer części VAG, powinien być jeszcze drugi, producenta. Te sprężarki które pokazałeś to jakiś zamiennik Valeo, nie wiem jak z ich jakością, nie piszą też nic o gwarancji warto się dowiedzieć czy i jaką dają. Oryginalnie montowano sprężarki Denso lub Zexel. OK ale nowych takich niet
majkel_majki Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 Można czasem trafić nowe, ale zdecydowana większość faktycznie jest po regeneracji. Po porządnej regeneracji zostaje właściwie tylko stary korpus więc nie ma się czego obawiać.
Rekomendowane odpowiedzi