ynos Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 sorrki zmyliły mnie opisy typu: ".....jakbyś miał włączyć kierunek...." itd. Sorkki ale nie mam tempomatu i nie kojarzyłem, że to osobne dźwignie.
szamoT1984 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 bialyeg - tu masz opisane jak zrobić /zdiagnozować tempomat i jak go naprawić Odpalamy VAG-a Wchodzimy w [01 engine] - silnik ... czekamy na odczyt wszystkich wartości... Wbieramy [08 Means Block] - wartości mierzone, wybierz kanał 006 [GO] W drugim okienku powinny być widoczne trzy zera (000) Po wciśnięciu pedału sprzęgła oraz hamulca zera powinny zamienić się w jedynki (naciskając samo sprzęgło zmienia się pierwsze zero, naciskając hamulec dwa ostatnie zera) W przypadku gdy wartości się nie zmienią, jest "walnięty" czujnik położenia sprzęgła lub hamulca. ...ot i cała diagnoza ... U mnie po wejściu w kanał 006 w okienku zamiast trzech zer (000) miałem jedynkę i dwa zera (100) Najciekawsze jest to, że normalne vagowanie nie wykazuje żadnych błędów ... ... i najważniejsze --> zdjęcie osłony pod kierwonicą ... hej piszesz ze u ciebie po wejsciu w grupe 006 miales 100...co sie okazalo ze co bylo popsute?
wojtassm Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 [br]Dopisany: 15 Lipiec 2011, 17:39_________________________________________________ To może ja napisze Dodawanie gazu manetką: - podniesienie manetki w górę (+) znaczy przyspieszenie a w dół (-) zwolnienie to chyba logiczne - ale podniesienie manetki jednorazowo w górę (tak jakbyś włączał kierunek który ma mrugnąć 3 razy) powoduje ze auto przyspieszy o 2 km/h, - taka sama zasada ze zwolnieniem, jednorazowo w dół i auto zwalnia o 2 km/h To ja w zwiazku z powyzszym mam pytanie. Czy mozna w sterowniku tego tempomatu zmienić ten skok z +/- 2km na inna wartość. To jest moim zdaniem bez sensu, ze jest tak ustawione bo ograniczenia prędkości zawsze zmieniają się co 10. Tak wlasnie jest zrobione w passacie... góra-dół +/- 10, przód-tył +/- 1km. Jak ktoś wie czy jest to do ustawienia VAG-iem to proszę i info gdzie:) Dzieki. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi