Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Silniczek AJM i mam dziwną anomalie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co do anomali to niepokoi mnie coś takiego ze podczas odpalenia z rana walnie niebieską chmurke. Tak na chwile. A niekiedy nie ma nic. Jak by nie odpalał wcale i to jest zawsze najładniejsze i najpiękniejsze. A niekiedy ta niebieska chmura pojawia sie po odpaleniu ale dopiero po 1 min zawzwyczaj przy hamowaniu silnikiem i zawsze tak jest gdy silnik jest zimny. I tez pojawia sie na chwilke i pózniej juz nie ma wcale. Miałem to dopiero naprawde pare razy ale sie pojawiło. Nie wiem co o tym mysleć.

Moze zlać problem i smigać nadal bo naprawde by wydusić z tego silnika jakie kolwiek slady ze spalin to trzeba sie napocić. Kata nie ma i kopcenia na czarno tez. Co do silnika to tez smiga jak najbardziej prawidłowo. Jedynie co mu dolego to chyba czytnik temp pada bo sam delikatnie niekiedy wchodzi na obroty, i po odpaleniu na ciepłym ma niekiedy tak ze sobie lekko sam doda gazu. Ale to mały problem. Moc ma i smiga jak szalony.

A co do 2 pytania to planuje kupić B6 i teraz jaki silnik najlepiej. 130 km czy 101 km. Czy 101 daje sobie rade z tak duzym autem. Jakie byście polecili silniki. Chodzi mi o symbole.

Bede wdzięczny za odpowiedzi.

Pozdro

ZC

Opublikowano

Z drugim zapytaniem zapraszam do działu zakup kontrolowany a na pierwsze ci niestety nie pomoge :no:

Opublikowano

obydwa objawy są przyczyną czujnika temperatury płynu chłodzącego G62, po podpięciu Vaga powinien wyjść błąd związany ze sporadycznymi przerwami w obwodzie tego czujnika, wypnij zatem z niego wtyczkę i sprajem do złącz elektrycznych spryskaj piny czujnika i piny we wtyczce, jeśli nie pomoże i błąd nadal się będzie pojawiał to najprawdopodobniej będzie ten czujnik uwalony bo nie zawsze łączy.

Opublikowano

bez VAGa nie da rady...

a co do silników - polecane są 130... ale jeśli trafi się 101 w dobrym stanie to dlaczego nie... po wirusie też będzie ponad 130KM (oczywiście oba mam na myśli diesle)