Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Pękł wiatrak i podziurawiło chłodnice...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj miałem niemiłe zdarzenie gdy uruchomiłem silnik i przejechałem jakieś 2-3 km stwierdziłem że wiatrak chłodnicy zagłusza mi radio no i faktycznie huczało niemiłosiernie jak przekraczało 2000 obr/min więc przystanąłem na chwile żeby lepiej nasłuchać co jest grane no i powoli wchodziłem na obroty a gdy przekroczyłem 3000obr/min nagle walneło coś pod maską zupełnie jakby chłodnica wybuchała no i okazało się ze to wiatrak chłodnicy połamało w drobny mak a odłamki tak podziurawiły chłodnice że w kilka minut straciłem prawie cały płyn jak się okazało wiatrak chodzi dalej ale jest przekrzywiony i teraz mam do wymiany chłodnice wiatrak i chyba też to sprzęgło wiskotyczne.

Miał ktoś taki przypadek, dało by sie naprostować to skrzywienie?

Popytałem w sklepach chłodnica koło 200zł wiatrak 100zł no i wiskoza ewentualnie

Dodam ze kilka dni wcześniej straciłem osłonę pod silnikiem i możliwe ze coś dostało sie w ten wiatrak no i potrzaskało mi go;/

Opublikowano

Polecam kupić oryginalne śmigło wentylatora ponieważ miałem prawie ten sam przypadek ze swoim śmigłem , po założeniu zmienika znów to samo rozleciał się po przejechaniu 500 km i chłodnica do wymiany nowy płyn chłodniczy :wallbash:

Kupiłem zamiennik zaoszczędziłem 150 zł ale po przejechaniu kilku kilometrów musiałem kupić chłodnice itd.