EnDrIu` Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Witam! Mam następujący problem z moim autem...mniej wiecej raz na miesiąc przekręcam kluczyk w starcyjce gasna wszystkie kontrolki (czyli jak zwykle) przekrecam dalej kluczyk do rozruchu i nic kompletnie sie nie dzieje...nie slychac pracy rozrusznika itp. Czasem wystarczy odczekac jakis czas i auto odpala normalnie. Jednak ostatnio czekalem 30 min i niestety musialem odpalic z pychu(pozniej bez problemu auto dopala z kluczyka). Czy to sa objawy wieszajacych sie szczotek w rozruszniku? Czy moze cos ze stacyjka/ kostkami etc? Nie ma reguly...czasem sie to dzieje jak jest sucho, czasem jak zimno czy b. wilgotno
gucia Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Według mnie to szczotki,ale następnym razem jak nie będzie chciał odpalić to weź klucz do kół i przy wyłączonym zapłonie uderz w niego, uważaj tylko na przewody żeby nie zrobić zwarcia. To wyeliminuje szczotki. Jeśli to pomoże to je wymień.
EnDrIu` Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Oki klucz do kół ostatnio stał sie mi bardzo potrzebny przy odpalaniu, widocznie zawieszaja sie szczotki :gwizdanie: Byłem u elektryka mówił, że mój rozrusznik jest Valeo i jest nierozbieralny, nalezy go wymienic na inny...to prawda? Dodatkowo powiedział mi, że na rozrusznik cieknie skądś olej i to wlasnie go zalatwilo...czy to tez moze byc prawda? Dodam, ze faktycznie silnik zapocony i oleju ubywa mi gdzieś 0.1-0.2 l na 1000km.
Góral.tz Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 :gwizdanie: :gwizdanie: według ETKI tak
EnDrIu` Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Panowie kolejne pytanie czy mozna podmienic rozrusznik Valeo w moim AJM z Bosha? Czy sa plug&play czy rzezba?
Rekomendowane odpowiedzi