Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Regulacja zwieszenia s-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie czy da rade wyregulowac zawias w s-linie? bo cos mi przod za wysoko stoi albo tyl za nisko i nie wiem ocb ..

Opublikowano

nie reguluje się zawieszenia, masz ori s-line czy dokładane ? jak dokładane to być może masz z sedana w avancie i tył niżej siedzi

Opublikowano
  • Autor

tzn mam oryginalne (chyba, ale raczej napewno bo jest caly pakiet S) powiem Wam ze kompletnie sie nie znam.. to sie jakos po oznaczeniach sprawdza?

a widzisz jak patrzylem w historii pojazdu w ASO to jakies 10k km temu wymieniali amory .. i pewnie dali zle .. najgorsze jest to ze robili to w szwablandi ..:/

Opublikowano

tzn mam oryginalne (chyba, ale raczej napewno bo jest caly pakiet S) powiem Wam ze kompletnie sie nie znam.. to sie jakos po oznaczeniach sprawdza?

a widzisz jak patrzylem w historii pojazdu w ASO to jakies 10k km temu wymieniali amory .. i pewnie dali zle .. najgorsze jest to ze robili to w szwablandi ..:/

Jak ci wymienili amory to się tylko cieszyć :> w B7 tak już jest, że przód optycznie stoi wyżej niż tył. Wysokość zawieszenia nie określa amortyzator tylko sprężyna.

Opublikowano
  • Autor

hehe tez bylem dumny z tego jak w ASO na sprawdzianie przed kupnem taki brodaty Pan Andrzej z błyskiem w oku stwierdził ze amory są książkowe, legitymując się przy tym stosownym wydrukiem z komputera ;)

ale szczerze Ci powiem ze nie zauważyłem w innych B7 żeby tak stały jak moja.. lepiej sprawdzę te numery na wszelki wypadek ;)

Opublikowano

... szczerze Ci powiem ze nie zauważyłem w innych B7 żeby tak stały jak moja.. lepiej sprawdzę te numery na wszelki wypadek ;)

Wystarczy jak zmierzysz odległości od podłogi do szczeliny powstałej z połączenia błotnika z dolną listwą progową z przodu i z tyłu.

Powinieneś mieć ok (jak dobrze pamiętam) z przodu 30,5 cm z tyłu 32,5 cm +/- 0,5 cm.

Opublikowano

Każde praktycznie B6 i B7 sterczy jak koza, czyli przód ma podniesiony względem tyłu, więc się nie martw - tak ma być.

Zawieszenia nie gwintowanego nie da się podnosić i opuszczać wedle gustu, bo to techniczna niemożliwość.

Jeśli chcesz sobie wyrównać przód z tyłem i nieco obniżyć, to niestety zostają Ci do kupienia sprężyny -30/35/40mm, cały kit na innych amorkach, albo właśnie gwintowane zawieszenie (2 ostatnie opcje lekko że tak powiem bez sensu) :wink4: