Opublikowano 24 Marca 201016 l witam znalazłem prosty i skuteczny sposób na skrzypienie podłokietnika, problemem jest skrzypienie przy otwieraniu gdy wyrobione są te gumowe gumki w części otwieranej potrzebne części do usunięcia : - gumowe odbojniki do szafek ja użyłem tych dostępnych w IKEA dodawane są do szafek lub kupienia w dziale sprzedaży części meblowych (maja grubość około 1,5mm) - filc samoprzylepny jak najcieńszy do podklejania nóg krzeseł lub mebli Przyklejamy dwa odbojniki w miejscu jak na zdjęciu oraz przycinamy kawałki filcu (wszystko jest robioe na części stałej tej co się nie podnosi) i po kłopocie gdy kładziemy łokieć a tu cisza
Opublikowano 28 Marca 201016 l Kolego lepiej zdecydowanie wyglądałoby to jakbys użył taśmy samochodowej do instalacji elektrycznej Ale prowizorka jak zwykle pewnie spisuje sie najlepiej....
Opublikowano 29 Marca 201016 l Autor Kolego lepiej zdecydowanie wyglądałoby to jakbys użył taśmy samochodowej do instalacji elektrycznej Ale prowizorka jak zwykle pewnie spisuje sie najlepiej.... masz racje ale tego tak nie widać , najważniejsze że nie skrzypi bo mnie to szlak czasem trafiał jak łokieć na podłokietniku a skrzyp i skrzyp
Opublikowano 11 Kwietnia 20188 l Wie ktoś gdzie najlepiej przykleić te odbojniki? Próbowałem zrobić tak u siebie i efekt średni.
Opublikowano 13 Kwietnia 20188 l Ja u siebie nakleiłem zwykłe czarne uszczelki okienne o profilu D i szerokości kilku milimetrów. Na zdjęciu zaznaczyłem w którym miejscu je nakleiłem. Efekt jest taki, że klapka już nie trzeszczy i wygląda to dobrze, bo uszczelki są czarne i komponują się kolorystycznie z podłokietnikiem. Na początku ciężej się ją zamyka, ale z czasem jak uszczelka się ugniecie to będzie lepiej.