Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Utrata zasięgu w RNS-E - pytanie o cenę naprawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni zaobserwowałem brak strojenia stacji radiowych na moim RNS-E.

Wygląda to tak, że tylko w niektórych obszarach Wawy mam jedną stację, albo dwie o bardzo słabej jakości.

Coś jakbym nie miał anteny, a jak się orientuje - jest wewnętrzna, więc raczej jej nie zgubiłem:)

Co powinienem posprawdzać zanim pojadę do serwisu? Co mogło się popsuć?

Czy jest możliwość, żeby antena wysunęła się z gniazda w czasie jazdy? [br]Dopisany: 25 Marzec 2010, 10:31_________________________________________________Pojechałem do serwisu Car-audio, włożyliśmy inną sztukę RNS-E - radio grało dobrze, czyli walnięta jest sama nawigacja, a nie antena. Dowiedziałem się, że przyczyną mogą być zimne luty, które powstały z czasem użytkowania albo sama głowica czyli moduły tunera. Po przelutowaniu newralgicznych miejsc, radio nadal nie grało. Został podmieniona głowica, czyli wylutowane układy tunera i wlutowane sprawne, pobrane z innej RNS-E.

Mam pytanie, ile taka usługa + tuner, może kosztować? Serwis zażyczył sobie 600pln, nie wiem, czy ta kwota jest adekwatna, wydaje mi się być bardzo wysoka.

Opublikowano

u elektronika mniej nie zaplacil bys na pewno poza tym to serwis wiec ''masz pewnosc'' ze pohodzi :rolleyes:

Opublikowano

Dostałem kontakt do człowieka, który robi takie rzeczy w rozsądniejszych cenach, niestety po fakcie.

Dla tych, którzy będą szukali: www.darcar.pl - warto zadzwonić, zapytać.