Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] 245 na 18"- będzie tarło?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy opona 245/40/18 na feldze 18"/8,5/ET45, może przy większych hopach trzeć o nadkole przy zawieszeniu -20mm?

Przeglądałem kilka tematów ale nie znalazłem nikogo, kto miałby 245 na 18".

Opublikowano

Bo takiej opony się nie zakłada do B6 niestety. Na feldze 8,5" i takiej gumie może się zdarzyć, że będzie tarło na wybojach. 1BE nie jest wcale twardym zawieszeniem i bujnąć się lubi.

Nie kupuj ogólnie felg z takimi oponami :no: - bo rozumiem, że albo masz okazję taki kupić, albo co gorsza już kupiłeś :>

Poza tym, jeśli szukasz do swojego auta w podpisie, to Ci powiem że na 225/40 już się ciężko kręci kierownicą, o rzucaniu w koleinach już nie wspomnę :gwizdanie:

Opublikowano

Znalazłem na allegro, kupić nie kupiłem bo rozmiar opon mi nie pasował, dlatego postanowiłem najpierw na forum spytać. A co do rzucania w koleinach to aktualnie mam 17" i daje się to odczuć więc spodziewałem się, że na większych będzie jeszcze gorzej ale nie przeszkadza mi to. Albo wygląd albo komfort, w przypadku kół kompromisów nie ma :) W każdym razie dzięki za odpowiedź, pozdro :>

Opublikowano

Szukam też 19" ale że na pomorzu posucha to kupię pewnie to co się akurat trafi. Wysyłkowo kupować nie chcę bo różnie to bywa, no chyba że od kogoś zaufanego z forum :>