Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Demontaż mechanizmu podnoszenia szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem na etapie poszukiwań mechanizmu podnoszenia szyby przedniej od strony kierowcy czyli mojej.

Ale nie o tym chciałem sie chwalić, mianowicie czy ktoś wymieniał ten że mechanizm kiedyś w swojej b6 czy b7??? Wydaje mi się, że powinno się to robić tak samo. Czy trzeba szybę opuszczać czy da się to jakoś w całości razem z ramą? Szukałem na forum ale za cholerę nie umiem tego znaleźć. Znalazłem tylko jak się tapicerkę demontuje i się przydało bo pisali że można połamać plastikowe kołeczki ale mi się udało to zrobić bez strat.

Więc jak ktoś to robił pls o info bo nie chciałbym sobie czegoś uszkodzić czy więcej połamać.

sprawa niecierpiąca zwłoko bo mam zdemontowany boczek i wygląda to fatalnie... :tongue4:

Opublikowano

Odkrecasz ramke szyby i calosc wychodzi z ramka

Opublikowano
  • Autor

Odkrecasz ramke szyby i calosc wychodzi z ramka

A coś więcej ile śrub itd

Opublikowano

Jak masz rozebrana tapicerke to dokladnie widac ktore sruby trzymaja ramke chyba nie potrzeba do tego zdjec.

Opublikowano
  • Autor

Jak masz rozebrana tapicerke to dokladnie widac ktore sruby trzymaja ramke chyba nie potrzeba do tego zdjec.

no ok

nie trzeba demontować zamków klamki ???

Opublikowano

o ile pamietam to nie trzeba.

Opublikowano

chyba kable od lusterka są przyczepione gdzieś do ramki ale to przy wyjmowaniu powinieneś zauważyć.

masz tutaj link który powinien pomóc :

http://www.audizine.com/forum/showthread.php?327299-DIY-B6-A4-Window-Regulator-amp-Motor-Replacement

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

chyba kable od lusterka są przyczepione gdzieś do ramki ale to przy wyjmowaniu powinieneś zauważyć.

masz tutaj link który powinien pomóc :

http://www.audizine.com/forum/showthread.php?327299-DIY-B6-A4-Window-Regulator-amp-Motor-Replacement

pozdrawiam

:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy::good: :good: :good:

i wszystko jasne dzięki bardzo

pozdrawiam

Opublikowano

heh kilka dni temu przerabiałem temat, kołeczki jak się zepsują można kupić w VW-Audi, dawałem niecałe 2zł/szt, jak już się ma wprawę to w godzinę się idzie wyrobić z całą wymianą mechanizmu, mechanizm musisz znaleźć w dobrym stanie, ja chciałem zaoszczędzić i kupiłem na allegro za 100zł jakiś kombinowany,pół dnia roboty,odsunąłem szybę 2 razy i linki na rolce pozachodziły na siebie, co ja się z tym okombinowałem i nic z tego, kupiłem drugi za 200zł i ten już jest jak nówka, zrobiłem drugie podejście, godzinka roboty i szyba śmiga :) powodzenia

Opublikowano

W tym temacie opisałem jak to zrobić, dodam ze temat jest zaraz pod twoim na tą chwilę :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/wnetrze/b6_avb_problem_z_podnoszeniem_szyby_przedniej_kierowcy-t125400.0.html;msg1508418#msg1508418

Opublikowano
  • Autor

ja właśnie czekam tez kupiłem używke ori 130 podobo w dobrym stanie się okaże jak zobacze i sie przejade szybą :mysli: :mysli: :mysli:

gdzies na alegro widziałem nówki z Radomia za 150 pln + 30 pln przesyłka

a u nas na ślunsku 240 i trzeba 2 dni czekać

Opublikowano

Może się Wam to przyda :)

[A4 B6] Wymontowanie i zamontowanie ramy okna i podnośnika szyby

e4b93b83200586adm.jpg

df7aed5d20de9372m.jpg

1d3f3d4fa4d848f6m.jpg

Demontaż szyby z podnośnika

e2fb2fbfb3758852m.jpg

d9c57c591d623e96m.jpg

... jeżeli pomogłem --> jestem happy i "strzelcie przy okazji" za mnie browarka

Opublikowano
  • Autor

Może się Wam to przyda :)

[A4 B6] Wymontowanie i zamontowanie ramy okna i podnośnika szyby

e4b93b83200586adm.jpg

df7aed5d20de9372m.jpg

1d3f3d4fa4d848f6m.jpg

Demontaż szyby z podnośnika

e2fb2fbfb3758852m.jpg

d9c57c591d623e96m.jpg

... jeżeli pomogłem --> jestem happy i "strzelcie przy okazji" za mnie browarka

dzięki kolego ale juz mam to wydrukowane od ziomka z niemieckiej strony ale pomocna info bo na całym forum nic o tym nie było

:hi:

• 1 rok później...
Opublikowano

to ja też coś dodam bo akurat Adadur mi sprzedał ten filmik...

[br]Dopisany: 10 Listopad 2011, 17:06_________________________________________________albo szukamy na YT coś na wzór "Audi A4 Window Regulator Replacement"[br]Dopisany: 10 Listopad 2011, 17:06_________________________________________________a tu nawet z obrazkami jakby ktoś nie miał neta w garażu...

http://www.happywrenching.com/audi/a4/2004-audi-a4-window-regulator-and-motor-replacement.html