Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL] Zawieszenie eibach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam od nowości zawieszenie w a4 b5 2.8Q zawieszenie eibacha - amor plus sprezyna, sprawnosc jest juz troche mała około 50% i jak dla mnie jest troche za nisko i mam pytanie czy auto jest coraz nizej jak pada amortyzator, bo nie wiem czy kupic nowe eibachy i wowczas auto pojdzie go gory czy moze w cos innego zainwestowac.

Opublikowano

Amortyzator nie ma nic wspólnego z wysokością . W twoim przypadku sprężyny masz do wymiany . :wink4:

Opublikowano

Na pewno będzie wyżej, każda sprężyna trochę siada, z czasem następuje zmęczenie materiału, ale nikt Ci nie odpowie o ile będzie wyżej i czy dla Ciebie będzie ok

Opublikowano

amory nie maja nic do tego jak kolega wyzej mowil musisz wymienic sprezyny wtedy pojdzie nieznacznie do gory ale zawsze troche :good:

Opublikowano

a jak wysoko od ziemi masz auto na przedniej osi i na tylnej?

Opublikowano

jutro sprawdze i dam znac[br]Dopisany: 02 Kwiecień 2010, 22:56_________________________________________________na czym najlepiej prowadzi sie audi z zachowaniem komfortu??

Opublikowano

Na oryginalnych sprężynach :) jeżeli chcesz troszkę niżej to poszukaj oryginalnej zawiechy fabrycznie obniżanej o 20-30mm

Opublikowano

wiec tak eibach ktory u mnie siedzi obniza auto o 30mm - tak jest w dokumentacji, ale w rzeczywistosci jest niżej, bo z przodu moge wlozyc tylko jeden palec a z tylu generalnie opona jest rowno z blotnikiem, i teraz tak, chce mieć roznicemiedzy kolem a blotnikiem na okolo 3 cm, dodam tylko ze z tylu jest lpg wiec dlatego pewnie tyl jest nizej.